Bergen lufthavn Flesland

Julen på Bergen lufthavn Flesland

Del

Det nærmer seg juleferie og den store juleutfarten er rett rundt hjørnet. Fredag 21. desember blir den store julereisedagen med i underkant av 20.000 reisende til og fra Bergen lufthavn Flesland. Her gir vi deg de beste tipsene før reisen.

- Denne julen ser vi at trafikken er spredt utover mange dager, slik at det ikke blir så store trafikktopper som tidligere år. Men fredag 21. desember blir den travleste dagen i julen og den store juleutfartsdagen, sier Cathrine Fuglesang Framholt, kommunikasjonssjef i Avinor Bergen lufthavn.

-Vi jobber for å gi alle en best mulig reise hjem til jul. Høye skuldre gir en dårlig start på juleferien, så her er noen tips som kan gjøre reisen mindre stressende.

Møt opp i god tid

Setter du av ekstra tid til innsjekk, å sende eventuell spesialbagasje, og å gå gjennom sikkerhetskontrollen kan du senke skuldrene, ta en matbit, kjøpe de siste julegavene eller bare finne roen.

De som vil forberede seg på forhånd, finner informasjon om adkomst, parkering og andre servicetilbud på Avinor sin nettside.

Pakk verdifulle julegaver i håndbagasjen

Har du gaver som er av høy verdi bør disse tas i håndbagasjen, forutsatt at det er tillatt.Merk at gaver med flytende innhold over 100 ml er ikke tillatt i håndbagasjen. Andre populære gave som spekematsett med kniver e.l. kommer heller ikke gjennom sikkerhetskontrollen.

- Det er kjedelig å måtte åpne og eventuelt fjerne deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhetskontrollørene og ingen god opplevelse for passasjerene, forklarer Framholt;-anbefalingen er å pakke smart. 

-Sørg for å pakke i kofferten det du ikke får ta med i håndbagasjen. Det er også noen ting man kan gjøre for å være forberedt når man kommer til sikkerhetskontrollen, så slipper du å være den som lager kø, sier Framholt. Pakk flytende produkter i plastpose før du går inn i sikkerhetskontrollen, gjør klar PC og iPad, ta av deg belte og reis gjerne med sko du vet ikke gir utslag.

Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende, så kremkaker bør vertskapet stå for. Skal du ha med kransekake, må du ta av smell bon-boner som inneholder pyroteknikk. Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse.

Usikker på hva du kan ha i håndbagasjen? Sjekk her.

Selvbetjente løsninger på flyplassen

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, husk å sjekke at lange hemper og stropper knytes sammen slik at de ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, eller kan sendes som standard bagasje, kontakt personalet i nærheten.

Reise med barn? - Familieslusen er åpen

Til jul i fjor startet vi med familiesluse i sikkerhetskontrollen, og denne ble svært godt mottatt, forteller Framholt. Se etter egen Familiesluse når du kommer til sikkerhetskontrollen.

Skal barnet ditt reise alene, kan du følge helt til utgangen, både på innlands- og utlandsreiser. Reiser du med små barn, kan du låne en av de lilla barnetrillene, som står parkert rett etter sikkerhetskontrollen. Tjenesten er gratis. Les mer om å reise med barn her.

Bestille assistanse

For noen er det greit med en hånd å holde i, hjelp til rullestol eller annen hjelp underveis på reisen. Ønsker du assistanse kan du bestille dette hos ditt flyselskap. Bestill helst senest 48 timer før avreise. Har du ikke gjort dette kan du likevel be om assistanse når du kommer til flyplassen, men da anbefaler vi å beregne god tid. Assistansetjenesten kan ha andre oppdrag som er bestilt på forhånd. Telefonnummer til assistansetjenesten er 40618111.

Bestill parkering på forhånd

Forhåndsbestilling bidrar også til å gjøre reisen litt mindre stressende. Da vet du akkurat hvor du skal kjøre for å sette fra deg bilen. Prisene er lavere når man bestiller på nett enn om man kjører rett inn på et område. De nye parkeringsområdene P12, 13, 14 og 15 ligger nærmest terminalen.

Les mer om parkering

Avinor servicesenter

Vi hjelper deg gjerne! Møt oss i terminalen eller på Avinor servicesenter i 1. etasje på ankomst. Du kan også sende en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår.

God tur til din jul!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavn Flesland
Bergen lufthavn Flesland
Flyplassvegen 555
5258 Bergen

+47 67 03 11 00https://avinor.no/konsern/flyplass/bergen

Bergen lufthavn Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Bergen lufthavn er en av 45 norske lufthavner som er eiet og drevet av Avinor.

Gå til presserommet til Avinor AS.

Følg saker fra Bergen lufthavn Flesland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bergen lufthavn Flesland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bergen lufthavn Flesland

Norwegian med fire nye ruter fra Bergen28.10.2019 13:08:14 CETPressemelding

Reisende fra Bergen har nå enda flere valgmuligheter. Norwegian starter fire nye direkteruter denne høsten, både innenlands og utenlands. Med ruter til Gdansk, Manchester, Tenerife og Palanga får reiselystne bergensere enda flere reisemål å velge mellom. - Vi er glade for å kunne tilby reiselystne nordmenn enda større valgfrihet. Så langt har de nye rutene blitt tatt godt imot, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian. - De nye rutetilbudet fra Bergen er variert og tilbyr alt fra storby til strandliv. Ruten til Manchester er kanskje spesielt gode nyheter for alle fotballfans som vil følge Solskjær og Manchester United, eller Liverpool-fans som kan reise 45 minutter fra flyplassen i Manchester vestover til Anfield, sier Thome Maursund. - Vi er veldig glade for at Norwegian satser på Bergen lufthavn. De nye rutene vil bli et fint tilskudd til direkteruteprogrammet fra Flesland, sier Helge Eidsnes, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland. - Jeg er sikker på

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom