Vipps

Julehandelen opp fra i fjor

Del

Nordmenn bruker mer penger på julehandel i år enn i fjor, både ute i handlegatene og på nett. Første uken i desember øker omsetningen fra kortkjøp med BankAxept i butikkene med 13,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. I varehandelen på nett øker Vipps-omsetningen i samme periode med 119 prosent.

-  Det er overraskende at omsetningen fra kortbruk i butikkene øker såpass mye, til tross for den pågående pandemien. Vi er imidlertid ikke overrasket over at folk handler mer i nettbutikkene med Vipps, hvor vi opplever stadig høyere vekst, sier Vegar Heir i Vipps.

Økende netthandel hos eldre
De eldre ser ut til å omfavne varehandel på nett i stadig større grad. Det er i aldersgruppen fra 70 år og oppover vi finner den største veksten. Her økte omsetningen for Vipps på nett med over 200 prosent i perioden.

Tæpping gir kontaktløs julehandel
Sammenlignet med fjorårets julehandel har det skjedd en aldri så liten revolusjon i måten vi bruker kortet. Den har blitt mer kontaktløs. Hittil i desember tæpper åtte av ti nordmenn kortet. I fjor på samme tid tæppet bare to av ti.

- Norge har ligget i verdenstoppen på kortbruk lenge, og nå ligger vi også i verdenstoppen for kontaktløs kortbetaling. Butikkene har gjort en kjempejobb med å oppfordre kundene til å tæppe kortet, og kundene har vært flinke til å følge rådet. Kontaktløs kortbetaling gir færre berøringspunkter i butikkene og er et viktig bidrag for å unngå smitte når man er ute og handler, sier Heir.

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom