Stavanger Symfoniorkester

Jubileumskonsert på Tysvær med SSO og Leif Ove Andsnes

Del

I morgen, fredag 3. desember, spiller Stavanger Symfoniorkester og stjernepianist Leif Ove Andsnes konsert for fullsatt sal i Tysværtunet kulturhus, i det som er SSOs konsert nummer 50 på Tysvær.

SSO og Leif Ove Andsnes. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad
SSO og Leif Ove Andsnes. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad

Schumanns klaverkonsert hører til gjengangerne i konsertsalen. Alle store pianister har spilt den. I morgen vender Leif Ove Andsnes tilbake til Tysværtunet kulturhus for første gang siden 1993, som solist i Schumanns berømte klaverkonsert, sammen med Stavanger Symfoniorkester. På programmet står også Prokofjevs Cinderella-suite, satt sammen av kveldens dirigent, Antony Hermus.  

Morgendagens konsert er en begivenhet på flere måter. Konserten er den 50. i rekken siden Tysværtunet kulturhus stod nytt i 1993. 

- Tysværtunet har siden åpningen i 1993 vært spillested for Stavanger Symfoniorkester. Storsalen ble i sin tid prosjektert nettopp for å være en optimal arena for symfoniorkester, og det ble veldig vellykka. Vi er stolt medarrangør og har nå fått oppleve hele 50 konserter med et SSO som alltid er i storform, sier Øystein Ellingsen, kulturhusleiar Tysværtunet kulturhus.

Stavanger Symfoniorkester (SSO) spilte sin første konsert i Tysværtunet kulturhus 9. juni 1993, få måneder etter at bygget stod ferdig. Bare tre måneder senere, 8. september 1993, var SSO tilbake på Tysværtunet med Leif Ove Andsnes som solist i Ketil Hvoslefs Klaverkonsert. 

- Det er viktig for SSO å ta med orkesteret ut av vår faste konsertsal i Stavanger for å formidle musikk og møte publikum andre steder i regionen. Det er spesielt kjekt å reise til Tysværtunet kulturhus denne gangen. Orkesteret er i storform og vi gleder oss til å ha med Leif Ove på dette jubileumsbesøket. Publikum har virkelig noe å se frem til. Vi takker for de 50 første konsertene på Tysværtunet og gleder oss til de 50 neste, sier administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester, Morten Warland.

Stavanger Symfoniorkester spiller jevnlig regionskonserter i Rogaland. Fredag 21. januar 2022 er SSO tilbake på Tysværtunet kulturhus, i et program som strekker seg fra Debussys Faunens ettermiddag, via Rolf Wallins verk, Under City Skin, til Dukas' symfoni i C-dur.   

Kontakter

Bilder

SSO og Leif Ove Andsnes. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad
SSO og Leif Ove Andsnes. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad
Last ned bilde

Om Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester
Stavanger Symfoniorkester
Sandvigå 1
4007 Stavanger

+47 977 56 080https://sso.no

Stavanger Symfoniorkester (SSO) er et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre og har de senere årene hatt en betydelig kunstnerisk utvikling og stor publikumsøkning. Orkesteret skal være en nyskapende aktør for symfonisk musikk og har internasjonale ambisjoner. SSO øver og har sine konserter i Fartein Valen i Stavanger konserthus som er rangert som en av de beste akustiske salene i verden. Orkesteret har gjort en rekke innspillinger og vært på turné i bl. a. Japan, USA, Tyskland, Russland, Finland og Nederland. Orkesteret ble grunnlagt i 1938 og består av 85 musikere fra 21 ulike nasjoner. 

Følg pressemeldinger fra Stavanger Symfoniorkester

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stavanger Symfoniorkester på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stavanger Symfoniorkester

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom