Medietilsynet

Journalistene bak «Fortell og forsvinn» mottar menneskerettspris

Del

Kulturdepartementets menneskerettspris 2016 går til journalistene bak Brennpunkt-dokumentaren "Fortell og forsvinn".

Litografi av Håkon Bleken
Litografi av Håkon Bleken

Det er journalistene Mari Allgot Lie, Geir Pettersen og Inger Marie Norstrøm mottar prisen. Dokumentaren viser hvordan ofre for menneskehandel i prostitusjon ender opp i en enda vanskeligere situasjon dersom de anmelder bakmenn og politiet henlegger saken.

Prisjuryen mener årets vinnere har avdekket hvordan myndighetene svikter sitt ansvar for grovt utnyttede og svært sårbare mennesker i Norge. Saken førte blant annet til Høyesteretts behandling av Yasmin-saken i forrige uke. Dom er per i dag ikke kunngjort.

Prisvinnerne mottar til sammen 100 000 kroner og en litografi av kunstneren Håkon Bleken. Prisen deles ut av statsråd Linda Hofstad Helleland under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen onsdag 11. mai.     

Kontakter

Juryens leder Ann-Magrit Austenå tlf: 959 26 448
Mari Allgot Lie tlf: 926 42 104
Geir Pettersen tlf: 990 02 319

Bilder

Litografi av Håkon Bleken
Litografi av Håkon Bleken
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom