Jotunfjell Partners overtar VITA og Loco

Del

Oslo, 23. oktober 2019 - Investeringsselskapet Jotunfjell Partners har inngått avtale med bostyrer og hovedkreditor om å overta driften i Cosmetic Group som begjærte oppbud mandag 21. oktober. Over 1000 ansatte i 230 butikker over hele landet kan dermed gå på jobb og holde butikkene åpne som vanlig i dag.

Cosmetic Group eide kjedekonseptene VITA og Loco. VITA er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære. Den første VITA-butikken ble åpnet i Oslo i 1981, mens Loco ble etablert i 2017.

Investeringsselskapet Jotunfjell Partners ble etablert i 2001 og har siden da kjøpt over 35 selskaper, de fleste av dem innen varehandel. Selskapet eier blant annet Elite Foto, Gullfunn, Enklere Liv og Airport Retail Group. Her inngår blant annet 24 butikker på Steen & Strøm Magasin og butikker på flere flyplasser i Norge, Sverige, Finland, Island og Storbritannia.

Jotunfjell Partners har som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i VITA-kjedene som mulig, men det er allerede klart at en del butikker vil måtte stenge etter hvert. Konkursutsalget av varer vil starte umiddelbart i de butikkene som skal avvikles.

De beste tidligere VITA EXCLUSIVE-butikkene skilles ut i et eget selskap og drives videre under nytt navn.

Loco-kjeden vil bli avviklet, og de 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Loco butikker.

– VITA var gjennom mange år en stor suksess i det norske markedet for kosmetikk og velværeprodukter og har fremdeles mange av de flinkeste og faglig beste folkene i bransjen. Vårt mål er å gjenvinne denne ledende posisjonen sammen med dem ved å gå tilbake til røttene, finne fram til det beste av det som var, og gjøre kvalitetsprodukter lett tilgjengelig for kundene til svært konkurransedyktige priser, sier Kristoffer Olsen som er styreleder i Jotunfjell Partners.
 
– Ansatte i alle butikkene har siden beskjeden kom på mandag stått på for å gi gode faglige råd om kosmetikk og velvære, og folka på hovedkontoret har vist stor innsats for å få alle formalitetene på plass. Det vil vi takke alle for. Nå skal vi sammen med ledelse, butikksjefer og ansatte gå løs på arbeidet med å sikre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, og sørge for at de som jobber i butikkene har det de trenger for å gjøre sine kunder fornøyde, sier han. Samtidig skal det legges gode planer for forsvarlig avvikling av butikkene som må stenge.

____________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon om Jotunfjell Partners, vennligst besøk selskapets hjemmeside www.jfp.no.

For informasjon om Cosmetic Group, vennligst gå til www.cosmeticgroup.no eller de enkelte kjedenes hjemmesider.

Cosmetic Group og de tidligere eierne sendte ut pressemelding mandag 21.oktober . Den er tilgjengelig her: 
https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/cosmetic-group-begjaerer-oppbud?publisherId=17847156&releaseId=17873026

Ro Sommernes advokatfirma og Praestantia AS har bistått Jotunfjell Partners AS i denne transaksjonen.

Kontakter

Jotunfjell Partners har engasjert Geir Arne Drangeid i First House som kontaktperson for pressen i denne saken. Han kan treffes på +47 913 10 458 eller jotunfjell@firsthouse.no

Om Jotunfjell Partners AS

Jotunfjell Partners ASFølg saker fra Jotunfjell Partners AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotunfjell Partners AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Jotunfjell Partners AS