Grappa Musikkforlag AS

Jørn Øien med ambient elektronika og joik!

Del

«Geinnodat» er den nye singelen fra Jørn Øien som slippes 9.desember. Låta har sterke preferanser til Weather Report, Miles Davis «Bitches Brew» mikset med et nordisk ambient elektronika preg med joik og den samiske musikktradisjon.

Foto: Benjamin A. Ward
Foto: Benjamin A. Ward

Hør GEINNODAT her 
Link til EPK

«Geinnodat» er ofte brukt som en beskrivelse på leia der reinen føres fra et årstidsbeite til et annet. Musikken er pulserende og jagende. De programmerte kjølige elektroniske vevene og synthesizeren smelter sammen med de akustiske trommene, saksofonen og vokalen i et organisk uttrykk der du formelig kjenner energien og framdriften i reinflokken som jager nedover vidda!

Albumet «Cosmopolitan» (som kommer ut 17.mars 2023) er en hyllest til worldmusic, men ikke minst også en hyllest og et resultat av mange år med studier av og fasinasjon for keyboardisten og bandlederen Joe Zawinul, som regnes som en av pionérene innenfor fusjonen av elektrisk jazz og verdensmusikk.

Jørn Øien er en nordnorsk jazzpianist og keyboardist bosatt i Oslo, der han de siste 30 årene har befestet seg som en improvisatør, komponist, bandleder og utøver helt i toppsjiktet blant norske musikere.

Medvirkende musikere er:
Jørn Øien: keyboards, programmering, stemme
Audun Erlien: elbass
Rune Arnesen: trommer, div. percussion
Sidiki Camara: djembe, talking drum
Magnus Bakken: sopransaksofon.
Jørn Øien: komponist & arr.
Svein Schultz: Mix og postproduksjon

Produsert av Svein Schultz & Jørn Øien
Mastring: Sivert Henriksen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Benjamin A. Ward
Foto: Benjamin A. Ward
Last ned bilde
Cover: Magnus Bakken
Cover: Magnus Bakken
Last ned bilde
Foto: Benjamin A. Ward
Foto: Benjamin A. Ward
Last ned bilde

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Curling Legs er ærverding gammel jazzlabel som ble overtatt av Grappa Musikkforlag i 2022 og føyer seg dermed i rekken av solide plateselskap under Grappa-paraplyen.

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom