Grappa Musikkforlag AS

Jørn Øien byr på dansbar soul-jazz!

Del
"Baraat" er single nummer to fra Jørn Øiens kommende album «Cosmopolitan» som kommer ut 17. mars 2023. Albumet er et resultat av mange år med studier av og fascinasjon for keyboardisten og komponisten Joe Zawinul, som regnes som en av pionérene innenfor fusjonen av elektrisk jazz og verdensmusikk.
Foto: Magnus Bakken
Foto: Magnus Bakken

Hør BARAAT her 

"Baraat" er en feel-good låt med positiv energi og overskudd! Den gjenspeiler livsglede, fest og feiring, der tittel og energien i låten skal fremkalle fornemmelsen av en prosesjon med feststemte mennesker! Låten er basert på inspirasjon fra indisk og afrikansk folkemusikk, og amerikansk gospel og jazz-harmonikk, soul og funk.

Musikken er både slentrende og energisk, og koker av gyngende sørstats-funk med virtuos jazzimprovisasjon og herlig blokkharmonisering ala George Shearing. Den siste touchen ligger i de programmerte synthene som frembringer den rurale inspirasjonen fra indisk og afrikansk folkemusikk og fest.


Jørn Øien er en nordnorsk jazzpianist og keyboardist bosatt i Oslo, der han de siste 30 årene har befestet seg som en improvisatør, komponist, bandleder og utøver helt i toppsjiktet blant norske musikere.

Medvirkende musikere er:

Jørn Øien - keyboards & programmering.
Audun Erlien – Elbass
Rune Arnesen: Trommer & handclaps
Sidiki Camara: Djembe 
Magnus Bakken – Tenor Saxofon 


Jørn Øien: komponist & arr.

Mix og postproduksjon: Svein Schultz. 
Innspilt i Whiteroom Studio, juni 2022.
Tekniker: Bjørn Erik Pedersen
Produsert av Svein Schultz & Jørn Øien
Mastring: Sivert Henriksen
Støttet av: CREO vederlagsfondet 

Cover/foto: Magnus Bakken 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Bakken
Foto: Magnus Bakken
Last ned bilde
Foto: Magnus Bakken
Foto: Magnus Bakken
Last ned bilde

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Curling Legs er ærverding gammel jazzlabel som ble overtatt av Grappa Musikkforlag i 2022 og føyer seg dermed i rekken av solide plateselskap under Grappa-paraplyen.

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Ketil Bjørnstad beveger sjelen med et poetisk mesterverk!17.3.2023 13:00:00 CET | Pressemelding

I dag lanseres «Sanger Ved Havets Begynnelse», et nytt oratorium av Ketil Bjørnstad. Verket er en hyllest til Fartein Valens komposisjon, «Kirkegården ved havet», som ble skrevet til den franske poeten Paul Valéry sitt verdensberømte dikt «Le Cimètiere Marin». I Bjørnstads nye oratorium har han tonesatt Pelle Christensens norske versjon av samme dikt, inspirert av Valens atonale komposisjon, samt melodiske og harmoniske inspirasjonskilder fra Bjørnstads tid som musiker og komponist. Albumet markerer også vokalisten Solveig Andsnes sin debut som plateartist. Sammen med Nils Økland på fele og Rune Arnesen på trommer tar de oss med på en reise av eksistensielle dilemmaer.

Drivende akustisk ‘barokk-techno’ fra stjernespekket kammerorkester!17.3.2023 12:17:45 CET | Pressemelding

Skotske Sarah-Jane Summers og finske Juhani Silvola har satt sammen sitt eget kammerorkester, bestående av et stjernelag med norske folke-, klassisk- & jazz-musikere. Orkesteret ble døpt Sølvstrøk, og skaper en slagkraftig og nyanserik sound perfekt for duoens sjangeroverskridende musikk, der skandinavisk & skotsk tradisjonsmusikk kles i et klassisk format og fargelegges med impulser fra samtidsmusikk & jazz.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom