Pickatale

Jørn Lier Horst og Detektivbyrå nr. 2 til Pickatale

Del

Pickatale fortsetter jakten på de store forfatternavnene og har nå sikret seg Norges ubestridte barnekrimkonge Jørn Lier Horst.

Jørn Lier Horst og Espen Viskjer i Pickatale (Foto: NTB Kommunikasjon)
Jørn Lier Horst og Espen Viskjer i Pickatale (Foto: NTB Kommunikasjon)

Jørn Lier Horst har inngått avtale med barnas lese- og lyttetjeneste Pickatale. Den bestselgende krimserien for barn Detektivbyrå nr. 2 blir nå tilgjengelig i Pickatale.

- Jeg gleder meg over å at bøkene vil nå flere barn. Vi må være der hvor barna er og jeg synes Pickatale har lykkes med nytenkning, på barnas premisser, sier Lier Horst.

Flere norske forfattere
Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 som Lier Horst har laget sammen med Hans Jørgen Sandnes topper bestselgerlistene og er Norges mest populære spenningsserie for barn.

- Vi vil gi barna leseglede. Og det er vel få andre som gir mer leseglede enn bøkene til Jørn og Hans Jørgen. Vi er veldig glade for å få dem inn i universet vårt, sier Espen Viskjer, daglig leder i Pickatale.

Pickatale har det siste året fått flere populære norske forfattere inn i den digitale lese og lytte-løsningen. Før jul lanserte selskapet blant annet moderniserte eventyr fra Unni Lindell, Tom Egeland, Sigbjørn Mostue, Knut Nærum, Simon Stranger og Iben Akerlie.

- Vi er glade for at vi har fått i stand dette samarbeidet, da vi ser at historiene og illustrasjonene om Tiril, Oliver og hunden Åtto fungerer veldig bra på også digitalt i et leseunivers utviklet kun for barn, sier medskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes.

Satser tungt
Pickatale har over 3 000 bøker i sitt digitale bibliotek, hvor barna kan både lytte og lese eller begge deler. Selskapet satser nå tungt på skole og utdanning.

- En ting er sikkert og det er at jo mer barn leser, jo bedre er det. Derfor er det viktigste vi gjør å finne de beste historiene som engasjerer barna, sier Viskjer. Vi vet at lesenivået til barn og unge er synkende, det er derfor viktig å gi dem tilgang til lesestoff som motiverer til lesing for alle, samtidig som både foreldre, lærere og skole har mulighet til å følge opp og se barnas utvikling på leseferdigheter og leseforståelse.

Pickatale har nå lansert en egen tjeneste for skole, hvor hver enkelt elev har sitt eget adaptive bibliotek tilpasset sitt eget lesenivå og interesser. Tjenesten rulles i disse dager for fullt ut til skoler i Norge og England.

Kontakter

Bilder

Jørn Lier Horst og Espen Viskjer i Pickatale (Foto: NTB Kommunikasjon)
Jørn Lier Horst og Espen Viskjer i Pickatale (Foto: NTB Kommunikasjon)
Last ned bilde

Om Pickatale

Pickatale
Pickatale
Forskningsparken - Gaustadalléen 21
0349 Oslo

https://pickatale.no

Pickatale er en interaktiv lese- og lydbokapp som vekker barns kjærlighet til lesing og inspirerer til læring. Med Pickatale får barna tilgang til et stadig voksende bibliotek som inneholder over 2000 berikede digitale bøker. Alle bøkene kombinerer lyd, tekst og illustrasjoner.

Følg saker fra Pickatale

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Pickatale på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Pickatale