TV 2

Jørgine – alene med flokken med mål om å kjøre Femundløpet

Del

Jørgine Vasstrand har byttet ut høstens dansesko og «Skal vi danse: all stars» med hundeslede. I den nye dokuserien «Jørgine – alene med flokken» følger vi Jørgine og hennes drøm om å gjennomføre Femundløpet.

– Hundekjøring er blitt noe helt spesielt for meg og det å faktisk kunne delta i et hundeløp ville vært helt magisk! Det er et hårete mål, men jeg tror man kan nå langt med lidenskap, knallhard trening og hjelp fra de beste folka. Jeg gleder meg helt enormt, og fremover kommer jeg til å tilbringe store deler av tiden min i hundegården og på sleden, sier Jørgine Vasstrand.

I «Jørgine – alene med flokken» følger vi Jørgine Vasstrand gjennom en intens treningsperiode med hundekjøring. Hun må gjennom opplæring for å kunne orientere seg og for å kunne mestre utfordringer med hundene underveis. En viktig del av treningen er å lære hundene godt å kjenne, både for at de skal se på henne som en leder og for at hun skal lære seg hvordan hundene løper for å oppdage eventuelle skader så tidlig som mulig.

Jørgine entrer dette miljøet med stor respekt og ydmykhet.
– Hundekjøring er fantastisk, men også vanvittig mye jobb, og uten hjerte for hundene sine kommer man bokstavelig talt ingen vei. Det tror jeg vil komme godt frem i denne serien, og forhåpentligvis vil det gjøre enda flere interessert i hundekjøring, sier Jørgine.

Jørgine må kjøre flere løp for å ha nok erfaring og mil i føttene bak sleden, før den store drømmen kan bli realistisk. I januar er planen å kjøre langdistanseløpet Gausdal Maraton (300 km), som også er den nødvendige kvalifiseringen Jørgine må gjennom. Alt for å nå sin store drøm og mål om å stille til start og gjennomføre et av Norges hardeste hundeløp – Femundløpet.

– Jeg gleder meg til å vise frem hvor fantastisk denne sporten er, lære masse og bli utfordret på veldig mange ulike måter, avslutter Jørgine.

Jørgines mentor er Leif Tore Lie (57). Han har stor tro på henne som hundekjører. Lie har 14 års erfaring med hunder og hundekjøring, har selv konkurrert i hundekjøring og driver Sjusjøen Husky Tours. I tillegg får hun hjelp og gode råd av hundekjørerlegenden Robert Sørlie, treningshjelp av Olivia Andersen og Thomas Wærner, samt villmarkstips fra Isak Dreyer.

Opptakene til serien har startet, og vil foregå helt frem til Femundsløpet kjøres 2.-6. februar.

«Jørgine – alene med flokken» består av fem episoder, og får premiere 22. februar på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Nøkkelord

Kontakter

Nina EnghKommunikasjonsansvarlig

Skal vi danse, Forræder - iblant oss, Hver gang vi møtes, Funkyfam, Bloggerne, Bleep, Kids in crime og I fyr og flamme.

Tel:+47 916 05 816nina.engh@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom