Hynion

Joint venture skal etablere ny metode for produksjon av rent hydrogen og karbon

Del

Hynion og Greenlogix har signert en avtale om å danne et Joint venture med formål å levere hydrogen til Hynions hydrogenstasjoner og kommersielt attraktivt karbon. Ambisjonen er å sikre en jevn strøm av hydrogen og karbon for å imøtekomme den stadig økende etterspørselen etter rent drivstoff og nye materialer til høyteknologiske konstruksjoner.

Neste generasjons hydrogenstasjon fra Hynion skal utvikles.
Neste generasjons hydrogenstasjon fra Hynion skal utvikles.

Begge partnere har testet sin teknologi med gode resultater og er nå klare til å bygge et pilotanlegg for å verifisere teknologien i en operativ setting, der et produksjons­anlegg fra Greenlogix vil bli integrert med neste generasjons hydrogenstasjon fra Hynion. Den endelige lokaliseringen i Skandinavia vil bli kunngjort senere.

- Vår teknologi er en katalytisk konverteringsenhet som kan bruke ethvert hydrokarbon og splitte det i rent karbon og hydrogen. Den bruker mindre energi enn alle andre kjente prosesser og gir rene produktstrømmer - og den slipper ikke ut CO2 eller andre klimagasser. Vi har utviklet og testet teknologien over en lengre periode, og den er nå klar for drift i et pilotanlegg, sier Manfred Lenzi, administrerende direktør i AGT.

- Vi ser frem til å utvikle dette samarbeidet med Greenlogix. Ved å samlokalisere anlegget og stasjonen kan vi bruke begge produktstrømmene på en veldig effektiv måte. Dette oppsettet vil gjøre hydrogen konkurransedyktig med diesel for langtransport. Og i tillegg får vi en inntektsstrøm fra salg av karbon, som gjør det mulig å bevege seg raskere mot vårt mål om å etablere en lønnsom forretning på salg av hydrogen drivstoff, sier Ulf Hafseld, administrerende direktør i Hynion.

Pilotanlegget vil levere nok hydrogen til å forsyne en mindre lastebil- eller en taxiflåte på opptil 200 drosjer. I tillegg vil det produsere faststoff karbon i kvaliteter som er svært ettertraktet i nye høyteknologiske applikasjoner. Kapasiteten kan utvides modulært for å imøtekomme økende etterspørsel.

- Pilotanlegget bygges for å verifisere konseptet og finjustere teknologien. Senere planlegger vi å utvide med flere stasjoner og produksjonsanlegg i Skandinavia og Europa, avslutter Ulf Hafseld.

Kontakter

Kontaktinfo:
Ulf Hafseld, Administrerende direktør Hynion AS: +47 908 94 153, uh@hynion.com
Manfred Lenzi, CEO of AGT, Co-owner of Greenlogix GmbH: +41 44 586 53 58,
info@agt-international.eu

Bilder

Neste generasjons hydrogenstasjon fra Hynion skal utvikles.
Neste generasjons hydrogenstasjon fra Hynion skal utvikles.
Last ned bilde
Ulf Hafseld, administrerende direktør Hynion
Ulf Hafseld, administrerende direktør Hynion
Last ned bilde

Om Hynion

Hynion
Hynion
Sandviksveien 17
1363 Høvik

https://www.hynion.com/no/

Om Hynion

Hynion bygger og driver hydrogenstasjoner i og rundt de største byene i Skandinavia. Selskapet bygger på erfaringer fra de siste 20 årene, blant annet med verdensledende prosjekter som HyNor, CUTE, Utsira vind/hydrogen, CEP Berlin, SHHP, NewBusFuel og H2ME for å nevne noen. Ledelsen i selskapet besitter også lang erfaring i etablering og drift av oppstartsselskap, samt årelang erfaring fra bilbransjen.
https://www.hynion.com/no

   

Om Greenlogix

Greenlogix er et nylig etablert selskap eid av AGT Management & Engineering AGT og Eisenmann Environmental Technology GmbH.

 

Om AGT

AGT Management & Engineering AGT har utviklet en unik LTC-katalytisk konverterings­teknologi for organiske avfallsmaterialer de siste 30 årene og ACA-teknologien for å produsere high-end karbonprodukter og grønt hydrogen i en prosess, basert på katalysatormaterialer ved bruk av biogass og syngas-mix .

https://agt-international.eu

  

Om Eisenmann

Eisenmann Environmental Technology står for produksjonsprosesser i harmoni med økologi og tilbyr et bredt spekter av skreddersydde løsninger innen rensing av avgass, varmegjen­vinning, vannrensing og rensing av avløpsvann, deponering og gjenvinning av termisk avfall og fermentering.

https://www.eisenmann-environmental.com/?lang=en

 

 

Følg pressemeldinger fra Hynion

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hynion på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hynion