Avinor

John-Ragnar Aarset ansatt som ny konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Avinor

Del

John-Ragnar Aarset (47) kommer fra jobben som statssekretær i Samferdselsdepartementet. Han har tidligere vært generalsekretær i Høyre og har bred erfaring fra politikk og kommunikasjon.

– Vier svært fornøyde med å få John-Ragnar med på laget og hans erfaring og kompetanse vil bidra til å styrke oss med å kommunisere fremtidens Avinor. Hans profil, kompetanse og omfattende bakgrunn fra komplekse samfunnsproblemstillinger vil gi oss det løftet vi har sett etter, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

Aarset var frem til midten av oktober statssekretær (H) for samferdselsminister Knut-Arild Hareide (Krf) i Samferdselsdepartementet. Nå ser han frem til å bytte ut politikken med et viktig samfunnsoppdrag som innebefatter å utvikle fremtidens Avinor.

– Jeg gleder meg stort til å komme til Avinor, som er et særs kompetent og fremoverlent statlig eid selskap. Avinor skal være med å løfte en industri som har vært hardt rammet av korona. Samtidig skal luftfarten gjennom et grønt skifte, der Avinor skal ta en aktiv rolle. Å jobbe med kommunikasjon og samfunn i denne sammenhengen, er veldig motiverende, sier Aarset.

Bakgrunn fra politikk og kommunikasjon

Aarset har betydelig erfaring fra kommunikasjonsbransjen og var mellom 2008 og 2012 spesialrådgiver i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill + Knowlton. Han var fra 2004 til 2008 rådgiver for Erna Solberg da hun ble leder i Høyre. Han jobbet først for henne i Kommunal- og Regionaldepartementet, og ble videre med henne til Stortinget.

Aarset er 47 år og kommer fra Geilo i Hol kommune. Han vil starte i jobben så raskt som mulig etter at eventuell karantenetid er over.

Det blir et rollebytte for meg å gå fra politikk til Avinor, men det kjennes allikevel ikke som et så stort steg. Det er bred enighet i Norge om at Avinor-modellen er en suksess. Avinor skal bidra til å utvikle luftfarten mot en grønn fremtid, binde hele landet sammen, og binde Norge sammen med resten av verden, avslutter han.

LinkedIn: Bli bedre kjent med John-Ragnar Aarset her.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom