Norges Rytterforbund

Jobber for sunne, glade hester - gir støtte til tre rideklubber

Del

-Våre hester gir oss så mye glede – vi har et ansvar for å passe på at de er sunne og friske, fastslår Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund. - I forbindelse med #stopphalthet-kampanjen vi har sammen med Agria Dyreforsikring har 42 rideklubber søkt om tilskudd til en treningsarena – Agria Naturbane. Dette er et konsept spesielt utviklet for å bidra positivt til hestehelsen. Vi har nå trukket ut tre rideklubber som hver får 40 000 kroner til slike prosjekter.

Fotograf: Sophia Maule / Agria Dyreforsikring
Fotograf: Sophia Maule / Agria Dyreforsikring

Agria Naturbane er et viktig ledd i #stopphalthet-kampanjen hvor Agria Dyreforsikring sammen med Norges Rytterforbund ønsker å inspirere og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt på en trygg, god og helsefremmende måte. I den forbindelse kunne rideklubber tilsluttet forbundet søke om støtte til å etablere eller oppgradere en naturbane. Responsen har vært stor.

– Over 300 klubber er tilsluttet Norges Rytterforbund. Blant disse søkte hele 42 rideklubber, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Etter å ha gjennomgått alle søknader, er det nå klart hvem som får støtte.

– Vi gratulerer så mye til Bergen rideklubb, Sørkedalen rideklubb og Brønnøy Hestesportsklubb med støtten, og håper de får stor glede av sin Agria Naturbane, sier Einarsen.

 

Viktigheten av naturbane

– Tanken bak en naturbane er å bruke naturen og terrenget i nærmiljøet ved stallen, og tilrettelegge med ulike naturlige elementer som bark, sagflis og stokker. Dette bidrar til å skape sunnere og gladere hester på en naturlig og bærekraftig måte, sier Einarsen.

Å trene variert og på ulikt underlag er viktig for å skape sterke og holdbare hester. En naturbane er en morsom treningsarena utendørs for rytter og hest – selve formålet er å få en hest i harmoni og balanse, både fysisk og psykisk.

Generalsekretær i Norges Rytterforbund, Beate Heieren Hundhammer, er glad for å se at så mange rideklubber ønsker en naturbane.

– At det kom inn over 40 søknader sier mye om både interesse og behovet for naturbaner. Nå håper vi også at flere klubber blir inspirert til å gjøre det samme, sier Hundhammer.

Et godt samarbeid

Samarbeidet mellom Norges Rytterforbundet og Agria har vært uvurderlig for å fremme god hestevelferd og hestehelse.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått til dette samarbeidet med Agria om støtte til bygging av naturbaner. Selv om vi vet at trening på variert underlag og forebygging av skader er god hestevelferd, setter ofte stramme klubbudsjetter en stopper for nye investeringer. Da er det utrolig bra at vi nå kan gi støtte til dette formålet, sier Hundhammer.

Selve kjernen i #stopphalthet-kampanjen er å forebygge halthet. Med Agria Naturbane kan hesteeiere og ryttere gi hestene et friskere liv.

– Det trenger ikke å være komplisert å lage en naturbane. På nettsidene våre finner man en oppskrift på hvordan man går frem. Denne veiledningen kan også bestilles kostnadsfritt hjem i posten og er en fin inspirasjon som vi anbefaler ryttere og trenere å ta en titt på, sier Einarsen.

Gjentar suksessen

Agria og NRYF ønsker å videreføre konseptet. I løpet av neste år vil de igjen åpne for å motta søknader fra rideklubber tilsluttet forbundet som ønsker å lage eller oppgradere en naturbane.

– Vi er glade for å kunne meddele at vi gjentar suksessen sammen med Norges Rytterforbund til neste år. Vi vil selvfølgelig spre det glade budskap når vi åpner opp for å motta søknader – så det er bare å følge med, sier Einarsen.  

Slik lager du en Agria Naturbane.

Fotograf: Sophia Maule / Agria Dyreforsikring

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Sophia Maule / Agria Dyreforsikring
Fotograf: Sophia Maule / Agria Dyreforsikring
Last ned bilde

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Nøkkelfakta Norges Rytterforbund:

  • Stiftet 10.desember 1915
  • 12 største særforbundet i NIF
  • 32 500 medlemmer
  • 9 forskjellige grener
  • 17 kretser
  • 340 klubber
  • ca 1000 stevner pr år (fra klubb- til nasjonale stevner)

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Trygg rytterglede for alle31.3.2021 10:32:18 CEST | Pressemelding

For å stoppe overgriperne må vi øke kunnskapen, endre holdningene og bedre håndteringen av seksuell trakassering og overgrep i idretten. Det sier president Tore Sannum i Norges Rytterforbund (NRYF) i forbindelse med offentliggjøring av utvalgsrapporten som omhandler håndtering og forebygging av seksuell trakassering og overgrep i ryttersporten. Utvalget har bestått av 16 sentrale tillitsvalgte og utøvere fra hele rytter-Norge.

Unge norske ryttere viser krefter i Drammen29.8.2020 11:12:29 CEST | Pressemelding

De norske ryttere møtte toppryttere fra de beste europeiske nasjonene i fredagens CSIO3* Oxer Grand Prix på det internasjonale sprangstevnet på Linnesvollen, Drammen. Hinderhøyden lå på velvoksne 1,60 m – og til topps gikk irske Shane Breen. To unge norske ryttere satte strek under det at Norge har unge toppryttere på vei - Fredrik Berg Seim og Martine Myhrer Dyngeland fra henholdsvis Bergen og Maura tok to fine topplasseringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom