Jegerprøveeksamen er nå en app

– Med den nye appen blir det enda enklere for kommunene å arrangere jegerprøveeksamen, som sikrer at de nye jegerne har fått opplæringen de trenger for å kunne jakte på en sikker og human måte. I tillegg blir det enklere for de som skal ta eksamen, siden alt de trenger ligger i appen, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.
Jegerprøven består av et obligatorisk kurs og en elektronisk eksamen. I 2022 var det 12 500 nye jegere som bestod jegerprøveeksamen i Norge.
Enklere for kommunene
Det er kommunene som arrangerer jegerprøveeksamen. De siste årene har det vært utfordrende for mange kommuner å gi tilgang til klasseromssett med PCer. Mange steder finnes det ikke kursrom eller datasaler lenger, og i skolen har de fleste elevene eget nettbrett eller PC.
Med den nye appen vil deltakerne gjennomføre jegerprøveeksamen med sin egen mobil eller nettbrett. Det vil gjøre gjennomføringen av jegerprøveeksamen enklere og mer effektivt for kommunene.
Se veiledning til hvordan kommunene skal bruke den nye løsningen: https://jeger.flexiteexam.no/nb-NO/support/home
En mer brukervennlig løsning for deltakerne
Miljødirektoratet har lagt vekt på å lage en brukervennlig løsning for deltakerne. Når de starter på jegerprøvekurs, laster de ned appen Jegerprøveeksamen fra Google Play eller App Store. I appen har deltakerne alt de trenger for å gjennomføre jegerprøven. I appen skal deltakerne
- registrere seg til jegerprøveeksamen
- betale eksamensgebyret på 360 kr med kort eller Vipps
- følge progresjonen i kurset ved å se oppmøte til de obligatoriske samlingene
- laste ned kursbevis når kurset er ferdig
- gjennomføre eksamen ved oppmøte hos kommunen
- se resultatet på eksamen og laste ned diplom ved bestått eksamen
Last ned appen i App store her.
Les mer om jegerprøveeksamen her: https://www.jegerproveeksamen.no/for-kursdeltakere/
Nøkkelord
Kontakter
PressevaktPressevakta svarer på førespurnader frå pressa mandag til fredag
Bemanna mellom klokka 8 og 15.45 frå 15. september til 14. mai, mellom klokka 8 og 15 frå 15. mai til 14. september.
Bilder

Om Miljødirektoratet
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Vil forby en av verdens mest skadelige fremmede krabber27.3.2025 20:16:01 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet foreslår å forby import av levende eksemplarer av den svært skadelige kinaullhåndskrabben, og seks andre krabbearter.
Vil forby ein av dei mest skadelege framande krabbane i verda27.3.2025 20:16:01 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet foreslår å forby import av levande eksemplar av den svært skadelege kinaullhåndskrabben, og seks andre krabbeartar.
Ødelagt natur skal repareres 50 nye steder27.3.2025 08:57:09 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet deler i år ut 21,5 millioner kroner i tilskudd til å reparere natur som ødelagte bekker, myrer og kulturlandskap.
Øydelagt natur skal reparerast 50 nye stader27.3.2025 08:57:09 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet deler i år ut 21,5 millionar kroner i tilskot til å reparere natur som øydelagde bekker, myrar og kulturlandskap.
Fant flere ulovlige produkter i nettbutikker27.3.2025 07:39:18 CET | Pressemelding
Miljødirektoratets kontroll av nettbutikker viste at flere produkter var ulovlige fordi de inneholdt helse- og miljøfarlige stoffer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom