NRK

Jan Petter Saltvedt er NRKs nye sportskommentator

Del

Jan Petter Saltvedt er ansatt som NRKs nye sportskommentator. Han kommer fra stillingen som vaktsjef i NRK Sport.

Jan Petter Saltvedt er NRKs nye sportskommentator.
Jan Petter Saltvedt er NRKs nye sportskommentator.

Idrett er ikke bare det du ser på skjermen og leser om i kjendisspaltene. Idrett er både politikk, penger, doping, folkehelse, prestasjoner og resultater. Dette er blant områdene Saltvedt nå vil følge tett og forklare sammenhengene ved.

- Jeg er veldig glad for denne tilliten. Jeg har lenge følt på savnet av at Norges største sportsredaksjon ikke har hatt en kommentatorstemme innenfor idrettens stadige mer kronglete og kommersialiserte irrganger, sier Jan Petter Saltvedt.

Saltvedt synes den nye arbeidshverdagen så langt har gått bra. 

- Jeg hadde med hånden på hjertet ikke tenkt tanken at jeg selv skulle innta denne posisjonen før ledelsen spurte meg om jeg ville vurdere en slik rolle. Og så langt på denne første dagen synes jeg, i all nøkternhet, de har gjort et godt valg. Så får vi se hvor lenge den følelsen holder seg, sier han. 

Sportsredaktør Egil Sundvor er glad for nyervervelsen:

- Det er et økende behov for å forklare sammenhenger innen idretten og å ta opp forhold som både ligger i og utenfor rampelyset. Vi har med Jan Petter fått en svært kunnskapsrik kommentator, som kjenner både den nasjonale og internasjonale idretten godt. I tillegg er han en formidler av rang. Vi er svært glade for at han har takket ja til denne viktige oppgaven for oss, sier Sundvor.

Nøkkelord

Kontakter

Sportsredaktør Egil Sundvor - Egil.sundvor@nrk.no

Bilder

Jan Petter Saltvedt er NRKs nye sportskommentator.
Jan Petter Saltvedt er NRKs nye sportskommentator.
Last ned bilde
Sportsredaktør Egil Sundvor. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
Sportsredaktør Egil Sundvor. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom