Grappa Musikkforlag AS

Jan Bøhler er ute med singel

Del

I dag er Jan Bøhler ute med sin nye singel, hvor har slår et slag for østkantsdialekten med «Innmari vårs».

Denne høsten skjer det endelig. Jan Bøhler slipper sitt debutalbum, og du får høre den aller første singelen i dag. Sammen med den slipper han også en splitter ny musikkvideo. Dette er en låt som viser Jans brennende engasjement for folkesjela og språket på østkanten i Oslo, med et fengende soft rock-lydbilde som bakteppe.

Hør «Innmari vårs» her og se musikkvideoen her!

På «Innmari vårs» husker Jan tilbake til oppveksten, da det ble sagt at østkantspråket var slang og stygt, og at man ikke ble tatt på alvor om man snakket sånn. Han mener imidlertid at det har mange særtrekk som bidrar til å gi farge og liv til dagligspråket, f. eks. negativ forsterkning.

– Jeg hører på langt hold når noen snakker ekte østkant-dialekt. Her sier vi ikke «meget bra» som i normalspråket, men finner på stadig nye varianter som dødsbra, dritbra, sinnssjukt bra, grisebra, grusomt bra, osv. Ungdommen, uansett bakgrunn, er spesialister på dette. Det kalles negativ forsterkning av språkforskerne, og jeg syns det skaper mer trøkk i språket vårt enn det normale og kledelige, sier Jan.

For ham er østkant-dialekten helt på linje med de andre dialektene som holdes høyt i hevd rundt om i distrikts-Norge. På «Innmari vårs» synger han om noen av de viktige særtrekkene, og i musikkvideoen blir disse vist fram på en morsom måte.

– Alle som lever her på østkanten og i andre områder på Østlandet hvor de snakker mye likt oss, skal føle at språket vårt respekteres, og at vi kan være stolte av det. Det betyr mye for identitet og sjøltillit, ikke minst blant barn og unge som vokser opp her.

Kontakter

Bilder

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Ny låt fra SkarWorX!14.5.2021 13:50:05 CEST | Pressemelding

SkarWorX er artistnavnet til det nye soloprosjektet til produsent, komponist og pianist Øystein Skar. SkarWorX oppstod i begynnelsen av 2020, etter et ønske om å utvikle et eget prosjekt, etter flere år med verdensomspennende turnevirksomhet med andre band og artister, som blant annet artistene LÖV og Sigrid. I august 2021 kommer debutalbumet, SEED-X, men nå slippes albumets andre singel, låten "SubClub". Hør "SubClub" her! Låten "SubClub" representerer vår, sommer og bedre tider. – For meg er SkarWorX et ønske om å finne tilbake til lek og utforskning i en stadig mer seriøs og alvorlig verden. Mellom all turneringen begynte jeg å kjenne et savn etter å komme tilbake til pianoet, et instrument jeg har viet store deler av livet til, først som klassisk pianist og så senere innenfor pop og elektronica, forteller Øystein. SkarWorX henter inspirasjon fra artister som islandske Olafur Arnalds, tyske Nils Frahm, Four Tet, Radiohead`s Thom Yorke og Max Richter. Musikken klassifiseres best som

Hoven Droven byr opp til folkrockdisco med singelen Fela Inferno- ute i dag!14.5.2021 10:56:44 CEST | Pressemelding

Singelen «Fela Inferno» er første smakebit fra det nye studioalbumet «Trad»- som kommer i september 2021. Denne plata oppsummerer håndverket som det legendariske svenske folkrockbandet Hoven Droven har finslipt i 30 år. I første omgang får du her en smittende disco-hit som garantert får deg til å danse, og om du er av typen som har vanskelig for det, i hvert fall nikke smilende med hodet.

Nytt URverk fra Ulf Risnes30.4.2021 11:23:26 CEST | Pressemelding

URverk er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt inn i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 4, året er 1979, og her møter vi THE Gurgles, for her synges det på engelsk! Lytt til "Wrong Side Of The River" her! "Det var egentlig bare jeg som kunne spille noe som helst instrument blant de jeg kjente i 1979. Da jeg begynte å spille inn gjorde jeg derfor alt selv. Men det gnagde at innspillingene dermed ble i mono. Å høre musikk i stereo i det hele tatt var vanskelig å få til tidlig på søttitallet, men etter hvert begynte stereoanleggene å bli tilgjengelig for den mindre bemidlede dele av befolkningen. Jeg glemmer aldri da jeg hørte "Immigrant Song" med Zeppelin på naboguttens stereoanlegg for første gang. Dermed ble min aller første store investering et slikt anlegg. Det var derfor jeg konfirmerte meg. Men musikken var viktig for oss alle, og det var ikke vanskelig å få med seg kompiser

Ståle Storløkken ute med albumet Ghost Caravan- et slående kunstverk på solo kirkeorgel30.4.2021 11:21:33 CEST | Pressemelding

Den svært anerkjente komponisten og keyboardisten Ståle Storløkken følger opp den spellemannsnominerte HUBRO-utgivelsen «The Haze of Sleeplessness» (2019), med sitt andre soloalbum. «Ghost Caravan» er spilt inn på et kirkeorgel i Steinkjer Kirke, opptak gjort av stjernegitarist Stian Westerhus, mikset i Heaven Hill Studio av Storløkken selv, og mastret av Helge Sten i Audio Virus Lab. Hør albumet her! «Ghost Caravan» står i stor kontrast til forløperen. Mens «The Haze of Sleeplessness» inneholder et helt keyboard-museum med et ubegrenset utvalg av lyder, samt gjennom-arrangerte låter, er «Ghost Caravan» et produkt av ren improvisasjon på kun et kirkeorgel. Noe disse albumene deler er en åpenhet og et tilsynelatende ubegrenset rom hvor lytteren får utfolde sine egne fantasier og sin egen unike lytteopplevelse. Lyddynamikken spenner over et enormt spekter, og strekker seg fra stille, pustende hvisking til støyende dype basser eller skrik, gjerne bare i løpet av få sekunder. Den enorme va

"Jenta i Chicago" - første singel fra liveopptak (1994)30.4.2021 09:54:36 CEST | Pressemelding

Lillebjørn Nilsen og irske Andy Irvine hadde kjent hverandre i omtrent 17 år og da de i 1994 endelig møttes på Telemarkfestivalen ble det de begge hadde drømt, en realitet. Samarbeidet deres resulterte i en spennende konsert og nå skal liveopptaket endelig utgis som album. Først ut er singelen "Jenta i Chicago" som er ute i dag! Hør låten her: https://orcd.co/jentaichicago De to trubadurene utfyller hverandre perfekt, musikalsk så vel som tematisk. Når Lillebjørn Nilsen synger om den norske emigranten som ble Jenta fra Chicago, kontrer Andy Irvine med den irske emigranten i Indiana. - «Jeg likte å synge og spille hardangerfele på Nevin’s pub i Evanston da jeg bodde i Chicago. Denne låta handler om en jente som dukket opp der.» - Lillebjørn Nilsen Lillebjørn Nilsen er norsk sanger, låtskriver og folkemusiker. Totalt har han fem Spellemannspriser både som soloartist og som en del av større grupper. Han blir ofte omtalt som Norges ”Folkekonge”. Andy Irvine er kjent som en av de største ir

Ny singel fra Brødrene Iversens Orkester23.4.2021 14:30:00 CEST | Pressemelding

Låten "Both Sides Now" er en av Joni Mitchells mest kjente sanger, og ble skrevet i 1967. Låten kom først ut på plate i 1969, på hennes legendariske album "Clouds". Nå er det gjendiktningen "Båe sider no" som gjelder, når Brødrene Iversens Orkester slipper sin nye singel. – Johannes Gjerdåker sin gjendikting kom meg i hende sommaren 1986 då me satt på kjøkkenet heime hjå han på Gjerdåker på Voss. Gjerdåker har fått med seg det maleriske landskapet som Joni Skapte, og den melankolske klangen i diktet som skapar songen, forteller Dagfinn Iversen i Brødrene Iversens Orkester. Lytt til "Båe sider no" her!

Singelslipp fra Eivind Sander!23.4.2021 13:26:20 CEST | Pressemelding

Eivind Sander slipper sin nye låt "All Night". "All Night" handler om magiske, blikkstille sommerdager med gode venner. Dager som går over til sene, uforglemmelige sommerkvelder, hvor det er umulig å gå hjem eller å gå og legge seg, og ender opp som såkalte "all night'ere", til solen står opp igjen. – Låten skrev jeg på Hvaler i oktober i fjor, og den er en hyllest til gode stunder med gode venner, forteller Eivind Sander. På sin nyeste singlen gjør Eivind Sander mesteparten selv. Han produserer den, spiller alle instrumentene selv og gjør hovedvokalen. Låten er spilt inn hjemme hos Eivind, i "Krokkleiva Studio", med han selv som tekniker. Lytt til "All Night" her!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom