Utleiemegleren

Jakten på studentboliger er i gang, og vi ser en spesielt stor pågang etter ett-roms, noe som er normalt i forbindelse med studiestart. Det er en god økning i leieprisene, spesielt i Oslo, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 11.065,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 5,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 12%.

For en 2-roms kostet det i snitt 13.405,- kroner, dette er en oppgang på 0,6% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.504,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,5%.

- Leiemarkedet er i høysesong. Det leies ut rekordmange boliger om dagen og leilighetene går raskt. Alle typer boliger er populære, men vi merker ekstra stor pågang på kollektiver og små leiligheter. En tendens vi har sett mindre av siste årene er expats som kommer til Norge for å jobbe, dette har blusset opp igjen. Vi får mange henvendelser fra Relocation-byråer og firmaer som nå trenger bolig til sine ansatte. Dette er ofte gode leietakere og det er fint å se at arbeidsmarkedet tiltrekker seg ansatte fra utlandet.

Er du student og er ute etter kollektiv så er du ikke alene; Det tilbys 4000 ekstra studieplasser i landet fra høsten da det spås at mange ikke vil studere utenlands i tiden fremover, det gjør at leiemarkedet for studenter eksploderte allerede i april. Er du student og skal ut på leiemarkedet må du ikke vente.

Finner du en bolig du er interessert i så ta kontakt med megler snarest mulig, ha gjerne med en bolig CV på alle som skal bo i boligen og vær fleksibel på overtakelse. Det er «mange om beinet» og det vil bli enda flere ila sommeren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck

- Det er nå god variasjon blant de som ønsker å leie bolig. På grunn av korona-situasjonen velger nok flere å studere og jobbe i Norge fremfor i utlandet. Vi forventer nå større etterspørsel etter boliger fremover og vi har nå historisk høy snittleie på 1-roms leiligheter i Oslo. Det går naturligvis en grense for hva folk kan betale og det er dessverre mange med betalingsanmerkninger. Det er nå svært viktig at man velger leietaker med god betalingsevne, sier daglig leder Vemund Holmen hos Utleiemegleren Sinsen.

Bergen

For en 2-roms var snittleien 11.171,- kroner, dette er en oppgang på 5,6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med mai 2019 er det en nedgang på 4,4%

Det kostet i gjennomsnitt 12.527,- kroner å leie en 3-roms leilighet. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4%. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 4,4%.

- De siste månedene har vi rapportert om et svært hett leiemarked i Bergen. I mai leide vi for eksempel ut nesten dobbelt så mange boliger som i mai i fjor. Dette har fortsatt inn i sommeren, som normalt er årets travleste tid på leiemarkedet. I juni leide vi ut 26 % flere boliger enn i samme måned i fjor og da var juni den måneden vi leide ut flest boliger.

Det er også relativt mange boliger til leie for tiden. Pr. i dag ligger det 992 annonser for boliger til leie i Bergen ute på finn.no. Noen boligeiere har gjerne forsøkt å selge boligene sine uten hell og velger derfor å leie dem ut isteden. Andre boligeiere er usikre på om dette er et gunstig tidspunkt å selge og velger derfor å leie ut boligen en periode isteden. Markedet for de som har drevet med korttidsutleie gjennom for eksempel airbnb blitt kraftig redusert som følge av begrensede muligheter for utlendinger til å reise til Norge pandemien. Dette bidrar til at en del av de som tidligere har drevet med kortidsutleie nå velger å satse på langtidsutleie isteden.

Erfaringsmessig vil de kommende 6-8 ukene være svært hektiske på leiemarkedet før studentene har kommet seg i hus og skoleåret er i gang igjen i siste halvdel av august. Det er derfor lurt å komme i gang med boligjakten hvis man skal leie bolig fra august eller september. Det er mange om beinet for tiden og de mest populære boligene leies raskt ut, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger:

En 2-roms koster i gjennomsnitt 9.295,- kroner per måned, en nedgang på 5,3% sammenliknet med forrige måned, og en oppgang på 5,5% sammenliknet med samme måned i fjor.

En 3-roms kostet i snitt 11.564,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 14,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,2%.

- Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no teller nå 497 boliger, som er 3 % ned fra forrige måned. Vi ser at leieprisene svinger litt fra måned til måned men hovedtrenden er at leieprisene har holdt seg stabile gjennom perioden med både restriksjoner og en avventende holdning i oljesektoren.  Vi antar at innreiseforbudet har ført til et oppdemmet behov som kan bidra til en økt etterspørsel etter utleieboliger nå når restriksjonene oppheves. Dette innebærer at vi antar det vil være høy aktivitet i månedene som kommer, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.482,- kroner, som er en oppgang på 7,3% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,7%.

For en 3-roms var snittleien 13.333,- kroner, dette er en nedgang på 2,5% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,2%

- Juni måned har vært en måned med høy aktivitet på leiemarkedet, noe som er vanlig, men dette året har det vært mer aktivitet enn på flere år i Trondheim. Det er blitt flere studenter i byen, samtidig som antall utleieboliger har økt, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

Romerike:

I snitt kostet det 11.297,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 3,1%, målt mot samme måned i fjor er det en oppgang på 6,5%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 13.679,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 9,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,9%.

- Vi er inne i en meget travel periode i Utleiemegleren nå.

På Romerike var det stor aktivitet på leiemarkedet i juni. På tross av at det fortsatt er rekordmange boliger til leie ser vi også en økning i leiepriser.

Det kan være flere grunner til denne økningen. Den ene grunnen er at det bygges mange nye leiligheter som hever leieprisene noe, men jeg tror også det er flere som velger å bosette seg litt utenfor Oslo, men likevel beholde nærheten, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 12.166,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 5,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,1%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 13.832,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 19,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 12,1%.

- Leiemarkedet tok seg opp betraktelig i mai, og i juni har trenden forsterket seg ytterligere. Boliger med riktig pris samler mange interessenter på visning, og det er fortsatt mange boliger til leie på markedet. Spesielt har vi merket stor respons på de nyere leilighetene. Det er også stabil pågang for å leie eneboliger, rekkehus og de større leilighetene, fra blant annet expat familier nå som grensene gradvis åpnes igjen. Dessverre er det få ledige eneboliger på markedet for øyeblikket, så det er mange som må være tålmodige i sitt søk innenfor denne kategorien. Nå går vi inn i den store feriemåneden, men mange må benytte de neste ukene til boligjakt. Det er nå full fart i leiemarkedet, og vi venter et bra trykk gjennom hele sommeren, sier daglig leder i Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen. 

 

Østfold

Utleiemegleren Østfold er foreløpig ikke innlemmet i vår prisstatistikk, men juni var preget av høy aktivitet hvor vi skrev 21 leiekontrakter. Vi forvalter nå over 200 boliger i vårt distrikt. Det er mange boliger i til leie i markedet, men vi opplever god interesse for de fleste boligene vi har ute for leie. Vi forventer en aktiv sommer der de fleste ferier i eget land, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå over 13.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og Moss, i tillegg til fem kontorer i Oslo. I 2020 oppretter vi to nye meglerkontorer og har da totalt 14 kontorer. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Det er stor aktivitet i utleiemarkedet, og det er mange studenter som allerede nå har leid bolig for studieperioden, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.5.6.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 10.490,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.320,- kroner, dette er en oppgang på 0,4% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.360,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%. - Det er et godt leiemarked i Oslo. Vi merker allerede at studentene har begynt boligjakten og 2-3 roms og kollektiv-leiligheter er det vi har flest henvendelser på for tiden. Tiden vi er inne i gjør at flere studenter velger å avlyse utenlandsstudier og reiser, det kommer til å bli mange om boligene i sommer. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute dersom man skal finne seg bolig i Oslo fra høsten av. Flere av våre utleier

Utleiemegleren åpner kontor på Jessheim29.5.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Utleiemegleren leier ut og forvalter ca.13.500 boliger i dag gjennom våre kontorer i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Østfold, Trondheim, Bergen og Stavanger. 2.juni åpner vi et nytt kontor på Jessheim i nyoppussede lokaler på Romsaas Allé 1, og er klare til å bistå både leietakere og utleiere. -Ullensaker er et område i sterk vekst, og har blitt et attraktivt sted å bo – med kort vei til Oslo Lufthavn, Lillestrøm og Oslo. Det har vært en voldsom utvikling av prosjekter i dette området. Vi har levert våre tjenester i Ullensaker gjennom kontoret vårt i Lillestrøm i mange år, og vi har sett at utviklingen har vært så sterk at vi velger å åpne kontor på Jessheim. I neste runde står Vestfold for tur, som også har et spennende utleiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Lokal tilhørighet Tom Fjalestad blir daglig leder ved Utleiemegleren Jessheim. Fjalestad er en fremoverlent gründer med bakgrunn fra salgsmeglerbransjen, og har lang erfaring med dri

Utleieprisene er lite påvirket av pandemien, selv om utleiemarkedet er større enn normalt. Utleiemegleren hjelper de som avventer med å selge boligen, og de som utsetter å investere, inn på leiemarkedet, sier Adm Dir.8.5.2020 06:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9673,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,6%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.263,- kroner, dette er en oppgang på 1,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 17.285,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%. -Vi er inne i en hektisk periode, og det er høy aktivitet i leiemarkedet. Vi ser at mange avventer med salget for å se hvordan boligprisene utvikler seg, og vi merker at flere studenter har vendt hjemover og ønsker å leie, grunnet utenlandsopphold som har blitt kansellert eller satt på vent. Vi forholder oss fortsatt til FHI sine smittevernråd og tilrettelegge for trygge befaringer, visninger og besøk til utleieboligen, sie

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom