Norges Jeger- og Fiskerforbund

Jakt- og fiskehelg for jenter over hele landet

Del

For første gang arrangerer Norges Jeger- og Fiskerforbund en jentehelg samtidig over hele landet. Interessen for jakt og fiske er økende, og nå tas det et krafttak for å få med enda flere jenter.

Foto: NJFF
Foto: NJFF

Helgen 26.-28. august setter NJFF søkelyset på det mangfoldet av aktiviteter for jenter som finnes i organisa­sjonen.

- Vi arrangerer jentehelg over hele landet. Vi ønsker å få enda flere kvinner med oss, sier Silje Klæbo, som har ansvaret for kvinnesatsingen i NJFF.

- I løpet av jentehelga tilbyr våre foreninger rundt 90 aktiviteter, og mangfoldet er stort. Her kan man være med på gåsejakt, kart og kompass-kurs, fjordfiske, skytekveld, telttur, duejakt, sportrening med hund og mye mer.  

Sjekk ut alle aktivitetene i jentehelga her.

Flere aktiviteter enn aldri før

Aktivitetene denne helgen kommer i tillegg til alle de andre aktivitetene som NJFF tilbyr for kvinner.

- Vi skaper gode miljøer og sosiale arenaer hvor kvinner kan treffe andre kvinner med samme interesser. I år er det et rekordår for antall kvinneaktiviteter som arrangeres. Over 200 av våre foreninger har søkt om støtte til nesten 1000 aktiviteter. Det skal være en lav terskel for å delta, og det skal være stor takhøyde blant dem som deltar, sier Klæbo entusiastisk. 

Kvinner på jakt

I alt er 528 000 norske menn og kvinner oppført i Jegerregisteret ved utgangen av jaktåret 2021/2022. Av dem er 82 000 kvinner. (15,5%). I løpet av 15 år er antallet kvinner registrert i Jegerregisteret doblet. Rundt hver tredje person som tar jegerprøven er kvinne. En av ti blant de 195 000 jegerne som betalte jegeravgift for jaktåret 2021/2022, var en kvinne.

For mer informasjon kontakt Silje Klæbo på tlf 97 13 13 94, eller epost silje.klaebo@njff.no 

Bilder

Foto: NJFF
Foto: NJFF
Last ned bilde
Silje Klæbo, NJFF
Silje Klæbo, NJFF
Last ned bilde

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom