Circle K Norge

Jacob Schram slutter i Circle K

Del

(Oslo 29. Mai 2018) Alimentation Couche-Tard (“Couche-Tard”) som eier Circle K har i dag kunngjort at europasjef Jacob Schram forlater selskapet. Han arbeider i selskapet fram til 29. juni, for å gjennomføre en myk overlevering av pågående prosjekter.

«Jeg vil takke Jacob for hans bidrag gjennom 22 år. Han er en visjonær strateg som har bidratt enormt til å utvikle selskapet. Både jeg, konsernledelsen og Jacobs kolleger i Europa, synes det er trist å se Jacob forlate oss, men vi respekterer beslutningen. Vi ønsker ham alt godt,» sier Brian Hannasch, konsernsjef i Couche-Tard.

Som leder for Circle K i Europa har Jacob Schram hatt ansvar for 2.700 bensinstasjoner i ni land med tilsammen 25.000 ansatte. 

«Det har vært en fantastisk utvikling og et stort privilegium å lede den europeiske delen av et så viktig, globalt selskap. Jeg er stolt over å ha bygget et fremgangsrikt selskap og et sterkt lederteam i Europa», sier europasjef i Circle K Jacob Schram.  

En suksesshistorie

Jacob Schram begynte i Statoil Detaljhandel i 1996, han ledet etableringen av Statoil Retail Europe, sammenslåingen Statoil Energy & Retail og børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010. Etter at Couche-Tard kjøpte selskapet i 2011 har Jacob Schram sittet i konsernledelsen med ansvaret for operasjonen i ni europeiske markeder og en høyt kvalifisert organisasjon.

Jacob var drivkraften bak den globale merkevarestrategien og lanseringen av Circle K som globalt varemerke i 2015, som har vært en stor suksess, også i Europa.   

Ny lederkabal

Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President Scandinavia og Jørn Madsen, Executive Vice President Central Eastern Europe and Ireland, vil fortsette i Couche-Tards konsernledelse og dele ansvaret for Europa. De vil heretter rapportere direkte til konsernsjef Brian Hannasch. 

I tillegg til sin eksisterende rolle, vil Hans-Olav Høidahl ha ansvaret for teamene som støtter de europeiske forretningsenhetene. Han får også ansvaret for strategiske aktiviteter i Europa, og å sikre kontinuerlig forretningsutvikling i tråd med konsernets planer.

Begge ledere satt i ledergruppen da Statoil Fuel & Retail ble børsnotert og senere integrert i Couche-Tard. Begge har hatt nøkkelroller i utviklingen av selskapet, med ansvar for vellykkede oppkjøp og integrasjoner av Shell i Danmark og Topaz i Irland.

Hans-Olav Høidahl har 25 års erfaring med drivstoffsalg og servicehandel. Han har vært sjef for Statoil Energy Norway, europasjef for Fuel value chain og B2B sales i Statoil Eneregy & Retail, og har vært fungerende sjef for Statoil Energy & Retail i fem måneder i 2009. Siden 2010 har han vært ansvarlig for Skandinavia i Statoil Fuel & Retail og Circle K. I dag er Couche-Tards kjeder Circle K og Ingo klare markedsledere i Skandinavia med svært sterke posisjoner hos kundene.

Jørn Madsen har 28 års erfaring med drivstoffsalg og servicehandel, og har hatt en rekke lederstillinger, inkludert sjefsstillingen for Retail Europe i Statoil ASA. Han har vært ansvarlig for retail i Statoil Danmark, og var blant de første lederne med ansvar for å etablere Statoils bensinstasjoner i Baltikum, Polen og Russland.

Han gikk inn i konsernledelsen i Couche-Tard i 2012 som ansvarlig for Øst-Europa og senere også Irland. De siste 5 årene har forretningsområdet han har ansvar for hatt betydelig vekst, både i omfang og lønnsomhet, og Circle K har sterke posisjoner i alle land i hans ansvarsområde.

«Hans Olav og Jørn har jobbet tett med landene de har ansvar for. Med fortsatt støtte fra dem, sammen med det europeiske lederteamet, vil Circle K i Europa fortsatt være en stor bidragsyter på veien til å bli the world’s preferred destination for convenience and fuel,» sier konsernsjef Brian Hannasch.     

 

Kontakter

Bilder

Om Circle K Norge

Circle K Norge
Circle K Norge
Schweigaards gate 16
0191 Oslo

https://www.circlek.no/

Circle K Norge driver 473 drivstoffutsalg i Norge, 304 av dem er fullservice bensinstasjoner langs veien som tilbyr drivstoff, bilvask, kaffe og mat. Vi er også drivstoffgrossist og har en rekke terminaler og depoter som forsyner stasjoner og kunder i hele Norge. Ca. 3 000 personer jobber på våre kontorer og stasjoner over hele landet.

Circle K Norge er en del av Alimentation Couche-Tard Inc. («Couche-Tard») som er en verdensledende aktør innen drivstoff og detaljhandel med hovedkvarter i Laval, Canada.

Vi het tidligere Statoil Fuel & Retail Norge AS, men endret selskapsnavn til Circle K Norge i april 2016. Statoil-stasjonene i Norge blir merket om til Circle K fra mai 2016 til mai 2017 i forbindelse med at Couche-Tard samler alle sine convenience-virksomheter under det globale merkenavnet Circle K.

Servicekontoret for Circle K Norge ligger i Oslo.

Følg saker fra Circle K Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Circle K Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Circle K Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom