NHO

Ja til bussoppgjøret

Del

Arbeidstakerorganisasjonene har i dag meddelt Riksmekleren at medlemmene har sagt til lønnsoppgjøret for bussjåfører. Det blir dermed ingen ny streik.

- Vi er glade for at oppgjøret nå er endelig godkjent og at ny konflikt unngås. Dermed kan passasjerene stole på at bussene kjører som vanlig til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Seks av 10 kollektivreiser i Norge er med buss, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det ble brudd i meklingen om bussoppgjøret 20. september, og alle sjåfører i Oslo og Viken ble tatt ut i streik samme dag. Konflikten ble etter hvert intensivert, og på det meste var over 8.000 av landets 12.000 bussjåfører i streik inntil partene ble enige om et nytt oppgjør med Riksmeklers bistand 1. oktober.

- Arbeidsgiversiden strakk seg langt for å oppnå enighet 1. oktober. Blant annet fikk sjåførene kompensasjon for moderate tillegg under samordnet hovedoppgjør i 2018. Gjennomsnittlig årslønn for bussjåfører vil etter oppgjøret ligge på 463.000. sier Stordrange.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

NHO Transport er en kombinert bransje- og arbeidsgiverforening for norske transportselskaper. Foreningen jobber for å styrke medlemsbedriftenes politiske rammebetingelser og bedre avtaleforholdene. I tillegg ivaretar NHO Transport medlemsbedriftenes interesser innenfor tariff- og arbeidsrett. Medlemslisten består av busselskaper, turbussoperatører, aktører innenfor skinnegående persontransport og taxiselskaper.

Følg pressemeldinger fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO

Enighet i bussoppgjøret7.5.2022 09:38:45 CEST | Pressemelding

- Vi er glade for at det ble enighet slik at busselskapene fortsatt kan transportere passasjerene til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en trygg og miljøvennlig måte, sier administrerende direktør i NHO Transport Jon H. Stordrange. Partene ble enige 07.05.22 etter mekling nesten 10 timer på overtid. - Arbeidsgiversiden har strukket seg langt, men resultatet er innenfor frontfagets økonomiske ramme. Det er gjort tilpasninger i tariffavtalen slik at næringen lettere kan tilfredsstille nye mobilitetsbehov med bestillingskjøring, sier han.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom