Statens vegvesen

Iverksetter umiddelbart ekstra inspeksjoner på E6 Langnesberga i Snåsa

Del

Som ekstra beredskap etter steinspranget i dag tidlig iverksetter Statens vegvesen inspeksjoner på den rasutsatte strekningen hver morgen og kveld.

E6 Langnesberga: NVDB, Geovekst, kommunene og Open Street Map contributors.
E6 Langnesberga: NVDB, Geovekst, kommunene og Open Street Map contributors.

- Dette utføres for å sjekke om det er endringer i fjellskjæringene eller om det har kommet nedfall i grøftene, sier prosjektleder for drift og vedlikehold Roar Dypvik i Statens vegvesen.

- Vi inspiserer også tilstanden på vegen og følger med på forholdene mot Snåsavatnet, understreker Dypvik.

- Det er sendt ut farevarsel om regn, og det krever ekstra aktsomhet, sier Dypvik.

Geolog har vært på stedet og vurdert faren for ytterligere ras eller steinsprang. Vegen er nå åpnet igjen.

- Dersom det oppstår situasjoner som innebærer risiko for liv og helse for trafikantene, stenger vi proaktivt vegen. Vi kan ikke absolutt garantere at det ikke går nye ras, men vi har forhøyet beredskap og forsterker nå overvåkningen ytterligere, sier Dybvik.

Dette er det femte raset eller nedfallet siden september 2021. Det er det siste året gjort et omfattende arbeid med kartlegginger, undersøkelser og overvåkning. Tiltak er allerede iverksatt og det jobbes med både midlertidige og langsiktige løsninger for strekningen.

Geologene har kartlagt hele den utsatte vegstrekningen og utarbeider en fagrapport som grunnlag for å foreslå tiltak i neste års budsjett.

Tiltak på eksisterende veg kan tidligst utføres våren 2023 på grunn av at dette er arbeider som ikke kan gjennomføres om vinteren. Det langsiktige tiltaket er tunnel. Det krever at tiltaket blir omtalt og prioritert i Nasjonal transportplan.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

E6 Langnesberga: NVDB, Geovekst, kommunene og Open Street Map contributors.
E6 Langnesberga: NVDB, Geovekst, kommunene og Open Street Map contributors.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom