Stellantis Norge

Italiensk kjøreglede og ny teknologi

Del
Giulia og Stelvio oppdateres og utvikler seg videre både på design og teknologi. Alfa Romeo er fortsatt fullstendig trofast mot merkets DNA og italienske sportslighet.

-          Nå får Giulia og Stelvio et nytt utseende takket være Full LED Adaptive Matrix-frontlykter og helt ny «Trilobo»-grill. Dette skaper også en strekere kobling til merketes nyeste modell – Tonale.

-          Begge modeller får nye tilkoblingsmuligheter og helt nye digitale instrumenter.

-          Det teleskopiske instrumentdesignet som Alfa Romeo er kjent for, er nå skjermbasert, og modellene blir også tilgjengelig med OTA, "Over the Air"-oppdateringer.

-          Stelvio og Giulia får NFT-teknologi (Non-Fungible-Token), som er basert på blokkjede. Her lagres informasjon om bilen kryptert.

-          Klassiske egenskaper for Alfa Romeo beholdes. Når det kommer til motor, styring og vektfordeling, er dette sikret gjennom en merkevare som står for sportslighet og kjøreglede.

-          Det er lite som kan måle seg med Alfa Romeo når det kommer til arv, kjøreglede og merkevare! Giulia og Stelvio representerer dagens Alfa Romeo, men merket vil, i likhet med resten av merkene i Stellantis, gjennomgå en full elektrifisering. Vi ser frem til å gjøre dette ikoniske merket relevant på det norske markedet, sier Lise Prydz Aarstrand, direktør for Alfa Romeo hos Bertel O. Steen.

 

Ny front

Fronten er oppdatert på flere punkter, men det unike Alfa Romeo-uttrykket er utvilsomt lett gjenkjennelig. Den distinkte og historiske «Trilobo»-grillen er på plass, og den største forandringen er de nye 3+3-frontlyktene. Dette er Full LED Adaptive Matrix-frontlykter. Historisk var det Alfa Romeo SZ Zagato og konseptbilen Alfa Romeo Proteo som først viste veien med 3+3-lykter.

 

Instrumenter

Både Giulia og Stelvio får nå store skjermer i stedet for instrumenter. Instrumentskjermen har tre innstillinger, Evolved, Relax og Hertigage. Evolved representerer fremtiden for Alfa Romeo og Relax har fokus på komfort. Heritage er inspirert av merkets 60- og 70-tallsmodeller med snudde tall øverst på skalaene på instrumentskivene… Se bilder!

 

NFT og mobil tilgang

Giulia og Stelvio vil få suverene muligheter for oppkobling og ny funksjonalitet. «Over the air»-oppdateringer er det ene som er nytt, men funksjonen «My Remote» vil også gi mulighet for å låse/låse opp bilen med smarttelefon eller klokke.

NFT-teknologi (Non-Fungible-Token), som er blokkjedeteknologi, er et kryptert register som lagrer informasjon om bilen. Dette er enkelt i bruk og sikrer blant annet bilens annenhåndsverdi. I en bruktbilsituasjon har selger god dokumentasjon på bilen og kjøper er trygg på bilens historikk og vedlikehold.

 

Lett og kjøreglad

Alfa Romeo skal være sportslig og dynamisk. Det betyr at vekten må holdes nede. Det er brukt mye lette materialer som aluminium og karbon. For eksempel er drivakselen laget av karbon.

Modeller med bakhjulsdrift har en Limited Slip Diffrential, noe som garanterer en magisk kjøreopplevelse. Modeller med firehjulsdrift har et Q4 4x4-oppsett hvor bilen i all hovedsak går med bakhjulsdrift. Ved behov kan likevel 50 prosent av kraften sendes til forhjulene. I Norge vil det tilbys motorer med 210 hestekrefter (diesel) og 280 hestekrefter (bensin) koblet til en åttetrinns automatgirkasse fra ZF.

Giulia og Stelvio Quadrifoglio kommer andre halvår i 2023. Det vil også være 100-årsjubileumet for Quadrifoglio.

På modellvarianten Veloce, kan Q4 4x4 og Limited Slip Differential kombineres!

 

Varianter for enhver smak

Det starter på innstegsvarianten Super. Super kan oppgraderes til en sportsligere Sprint Pack

Ti er den elegante og det er den modellen som kan oppdateres til Veloce!

I forbindelse oppdateringen av Giulia og Stelvio introduseres også en ny variant – Competizione.

Dette er selve konsentrasjonen av Alfa Romeos DNA. Den kommer i en ny farge som heter Moon Light Grey.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00