Inspired By Iceland

Island åpner og ønsker norske turister velkommen tilbake!

Del

Overveier du å tilbringe sommerferien på Island? I dag åpner Island grensene for innreise fra Schengen-området, og ønsker nordmenn velkommen tilbake. Ved ankomst tilbys alle innreisende en Covid19-test som et alternativ til karantene.

I dag åpner Island grensene for innreise fra Schengen-området, og ønsker nordmenn velkommen tilbake. Foto: Ivan Kmit / Alamy Stock Photo.
I dag åpner Island grensene for innreise fra Schengen-området, og ønsker nordmenn velkommen tilbake. Foto: Ivan Kmit / Alamy Stock Photo.

Ønsker du en sommerferie fylt med storslått og vakker natur samt flotte kulturopplevelser så kan du allerede fra i dag reise til Island med fly eller ferge. På Island er dagliglivet på vei mot normalisering etter Covid19, og den islandske regjering har lempet på mange restriksjoner. Fra i dag er det tillatt med samlinger med opp til 500 personer, og tidligere begrensninger på treningssentre, svømmehaller og basseng fjernes helt.

Forretninger, museer og restauranter har vært åpne helt siden midten av mai, men med noe kortere åpningstider. De mange tiltakene har sikret at Island nå kan ønske internasjonale turister og reisende velkommen til å oppleve landets flotte natur og kultur.

Suksess med bekjempelse av Covid19

Island har hatt suksess med sin målrettede bekjempelse av Covid19. Aktiv sporing, tidlig og bred testing av mange, karantene og isolering av smittede er virkemidlene som har vært tatt i bruk. De målrettede tiltakene har skånet landet for å måtte iverksette mer drastiske tiltak som eksempelvis stenging av skoler og lockdown. Grunnskolen har vært åpen hele perioden.

Testing i stedet for karantene

For å sikre fortsatt suksess, og beskytte landets turister har regjeringen besluttet å tilby besøkende fra Norge, EU- og Schengen samt UK muligheten for Coronatesting ved ankomst. Testen blir et alternativ til en 14-dagers karantene, og vil være gratis de to første ukene. Fra 1. juli vil den koste 100 euro per person – eller drøyt tusenlappen. Barn født i 2002 eller senere fritas fra karantene og testing.

Test tas ved ankomst, og mens man venter på svar sjekker man inn på sitt hotell eller bosted. Testresultatet kommer i løpet av dagen, og ved negativ test er det bare å sette i gang med å utforske Sagaøya og alt den har å by på. Reisende fyller ut et nettskjema før ankomst, og alle oppfordres også til å laste ned og bruke smitte-appen Rakning C-19.

-Vi er glade for å kunne tilby våre internasjonale turister og besøkende en enklere mulighet til å oppleve Island igjen. Vi har som nasjon vært lite påvirket sammenlignet med de fleste andre land, og dagliglivet på Island er nå nesten tilbake til normalen. Alt fra kokker og guider til servitører og hotelleiere er nå klare for besøk, og det samme er vårt vakre land. Vi tror at Island på mange måter har nettopp hva mange nå trenger når de igjen skal nullstille seg og gjenoppdage verden, mener Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, direktør i Visit Island.

Når reiselysten sakte men sikkert vender tilbake forventer man også at bookingene til Island vil øke. Uansett om man velger å være en av de første som reiser, eller om man velger å ta turen senere. Island er nå klar og venter på deg.

For mer informasjon om Island og besøk hit se; www.inspiredbyiceland.is, og for ytterligere informasjon om Covid19 i forbindelse med reise på og til Island se www.covid.is.

Norge åpner for reiser til Island og Norden fra 15. juni. For mer informasjon se; https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/korona_info/id2691821/?expand=factbox2704235

For mer informasjon og/eller bilder kontakt; lena@flerveis.no mob; +47 92281518

Inspired By Iceland

Inspired By Icelandwww.inspiredbyiceland.com

Youtube - www.youtube.com/user/inspiredbyiceland

Facebook – www.facebook.com/inspiredbyiceland

Twitter - @iceland

Instagram – Inspiredbyiceland

 

 

Nøkkelord

Bilder

I dag åpner Island grensene for innreise fra Schengen-området, og ønsker nordmenn velkommen tilbake. Foto: Ivan Kmit / Alamy Stock Photo.
I dag åpner Island grensene for innreise fra Schengen-området, og ønsker nordmenn velkommen tilbake. Foto: Ivan Kmit / Alamy Stock Photo.
Last ned bilde

Om Inspired By Iceland

Inspired By Iceland
Inspired By Iceland

Reykjavik

Inspired by Iceland is a public marketing initiative for Iceland and is managed by Promote Iceland in a close cooperation with the government, tourism, trade and other stakeholders in Iceland. Inspired By Iceland www.inspiredbyiceland.com

 

Følg saker fra Inspired By Iceland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Inspired By Iceland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.