Høyskolen Kristiania

Irgens blir dekan ved Høyskolen Kristiania

Del

Fra 1. august blir Morten Irgens dekan ved School of Economics, Innovation and Technology ved Høyskolen Kristiania. Irgens kommer fra stillingen som prorektor for forskning og utvikling ved OsloMet.

Morten Irgens Foto: OsloMet
Morten Irgens Foto: OsloMet

– Morten Irgens har god erfaring med å bygge miljøer for innovasjonsteknologi i verdensklasse, og han vet hva som skal til for å ta oss de neste etappene mot universitetsstatus, sier Kristiania-rektor Arne Krumsvik.

Denne våren har Krumsvik holdt stø kurs i det akademiske ombyggingsarbeidet ved Høyskolen Kristiania, og jobber for å skaffe fire doktorgradsprogrammer. Første steg er en inndeling i fire «schools», der det allerede er kjent at Kristin Vinje blir dekan for School of Health Sciences og Jørn Mortensen for School of Arts, Design, and Media. Med Morten Irgens er også nå tredje dekan på plass, for School of Economics, Innovation, and Technology.

Irgens skal også fungere som utviklingsdirektør ved Høyskolen Kristiania, og bidra til at institusjonen rustes til å kunne akkrediteres som universitet.

I 2015 ble Irgens prorektor for forskning og utvikling ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus, og har vært en del av rektoratet som ledet institusjonen til universitetsakkreditering som OsloMet – storbyuniversitetet i januar 2018.

OsloMet-rektor Curt Rice har satt stor pris på Irgens sin grenseløse energi og evne til å tenke nytt.

– Morten har hatt en viktig rolle i utvikling av OsloMet de siste fire årene. At han nå skal jobbe ved Høyskolen Kristiania skaper spennende muligheter ikke bare for ham og høyskolen, men også for OsloMet. Jeg gleder meg veldig til videre samarbeid på nye arenaer, sier Rice. 

Før helgen kom nyheten om at rektorene Krumsvik og Rice har undertegnet en samarbeidserklæring der OsloMet og Høyskolen Kristiania vil jobbe sammen for å styrke Oslo som kunnskaps- og innovasjonsby.

Irgens sitt arbeid ved Høyskolen Kristiania de neste fire årene, er en del av dette samarbeidet. Han leies ut til Kristiania, men skal fortsette å være tilknyttet enkelte forsknings- og innovasjonsprosjekter ved OsloMet som spesialrådgiver, som blant annet MIT REAP og Oslo kommune sitt initiativ Innovasjonsdistrikt sentrum.

Satsing på innovasjon og teknologi

Påtroppende dekan og utviklingsdirektør gleder seg til å ta fatt på arbeidet ved Høyskolen Kristiania, og å jobbe videre innenfor felt han brenner for.

– School of Economics, Innovation, and Technology har svært dyktige medarbeidere,  spennende fagmiljøer og sterke studieprogrammer som er viktige for Osloregionen og for Norge. Vi skal både sørge for trygg drift og en ambisiøs utvikling av disse, sier Irgens.   

Han mener Norge står overfor store muligheter og utfordringer i årene framover, som må møtes med utdanning, forskning og innovasjon.

– Samfunnet forventer derfor mye mer av universitetene og høyskolene enn for noen år siden. Samarbeidet mellom OsloMet og Høyskolen Kristiania er en respons på dette, vi tror vi kan gjøre svært viktige ting sammen. Den enes suksess er den andres suksess, sier Irgens.

Irgens har en ph.d. i informatikk (computer science) fra Simon Fraser University. Allerede i 1988 arbeidet han med anvendelser av kunstig intelligens-teknologier ved Senter for industriforskning i Oslo, som senere fusjonerte med SINTEF.

Etter doktorgraden etablerte han Actenum Corporation i Vancouver, som leverer AI-baserte beslutningsstøttesystemer til olje- og gassektoren. I 2009 forlot han Canada til fordel for Høgskolen i Gjøvik, hvor han i rollen som viserektor for forskning og utvikling spilte en sentral rolle i klargjøringen for overtagelse av NTNU.

Irgens er en gründersjel som har vært med på opprettelsen av en rekke selskaper, forskningssentre og nettverk, inkludert Center for Cyber and Information Security (CCIS), The Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium (NORA), Confederation of Laboratories of AI Research in Europe (CLAIRE), Kompetansesenter for arbeidsinkludering, Nasjonalt senter for boligmarkedsforskning (Housing Lab),  SimulaMet og Gründergarasjen. Han var også ansvarlig for overdragelsen av forskningssentrene NIBR og SIFO til OsloMet.

Kontakter

Bilder

Morten Irgens Foto: OsloMet
Morten Irgens Foto: OsloMet
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer.

Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Fra 1. august organiseres høyskolen inn i fire «Schools»;

  • School of Arts, Design, and Media
  • School of Communication, Leadership, and Marketing
  • School of Economics, Innovation, and Technology
  • School of Health Sciences

Følg saker fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høyskolen Kristiania

Permitterte og ledige får kompetanseløft fra regjeringens tiltakspakker – 1300 studieplasser ved Høyskolen Kristiania revet bort8.6.2020 21:30:42 CESTPressemelding

I flere runder har Kunnskapsdepartementet delt ut til sammen over 100 millioner kroner til høyskoler og universiteter for å hjelpe arbeidsledige og permitterte i kjølvannet av koronakrisen. Nå er plassene fulltegnet flere steder og mange søker nå muligheten for å kunne tilby flere studieplasser, deriblant Høyskolen Kristiania.

Staten bevilger 50 millioner til kompetanseheving for permitterte og ledige og ber Høyskolen Kristiania ta imot 2000 studenter på nett4.6.2020 08:54:02 CESTPressemelding

Som en del av regjeringens tiltakspakke til permitterte og arbeidsledige har Kompetanse Norge nå tildelt midler til aktører som kan skalere opp nettbaserte studietilbud. Høyskolen Kristiania er i dag blitt tildelt 7,1 millioner av regjeringens pakke på 50 millioner. Med denne tildelingen og en særtildeling på 4,5 millioner, bidrar høyskolen med kompetanseheving til over 2000 studenter.

Høyskolen Kristiania tilbyr gratis videreutdanning til permitterte og ledige.20.5.2020 17:00:33 CESTPressemelding

Den 22.04 åpnet regjeringen for at permitterte kan ta utdanning under perioden de er fritatt fra arbeidsplikt. Per dags dato er det 384.000 permitterte arbeidstakere i Norge og mange ønsker kompetanseøkning for å rigge seg til arbeidslivet. Staten bevilger nå penger til kompetanseheving og Høyskolen Kristiania har fått tildelt 4,6 millioner for å tilby gratis nettstudier til permitterte og ledige.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom