Høyskolen Kristiania

Inviterer til kunstnerisk forskning med AR@K20

Del
Kan man lære av kunst, og hvordan kan den brukes i forskning? Høyskolen Kristiania gjentar fjorårets suksess og inviterer til symposium med kunstnerisk forskning på agendaen.

Etter fjorårets debut og braksuksess inviterer Høyskolen Kristiania til AR@K20 på campus Fjerdingen 10. mars, et symposium med kunstnerisk forskning som tema. Hvordan påvirker kunst forskning – og hvordan påvirker forskning kunsten?

Kurator for AR@K20 og leder for Forskergruppen Kunstfag, Kai Hanno Schwind, forteller at gjestene har en spennende og lærerik dag i møte. Fra dørene åpner klokken 09.30 kan gjestene få med seg presentasjoner, workshops, utstillinger og fremføringer i dans og musikk. Westerdals-alumnus og slampoet Fredrik Høyer vil sammen med elektronika-DJ Bendik Baksaas innta scenen under åpningen. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Se hele programmet for AR@K20 og meld deg på her.

Artistic Climate(s)

Temaet for årets symposium "artistic climate(s)", eller "kunstnerisk klima", åpner for en bred tolkning av ordet klima.

– Vi ønsker å vise frem en annen tilnærming til mer klassisk forskning, hvor man bruker kunst til å generere kunnskap. Debatter om klima og miljø er veldig i tiden, og vi ønsker å vise til at kunst sier noe om samfunnet og verden vi lever i. Bidragsyterne står fritt til å tolke temaet som de selv vil, forteller Kai Schwind. 

Med et tema i bunnen er tanken at bidragsyterne vil være mer konkrete i presentasjonene, men samtidig vise hvor ulikt man gjennom kunsten kan velge å tolke det. 

– Vi ønsker å vise hvordan man kan jobbe, forske og kommentere på ulike måter. Vi håper det kan inspirere andre til å utforske kunstnerisk forskning, sier Schwind.

Et forskningsfelt i utvikling

Kunstnerisk forskning har de siste årene blitt mer populært, og man ser mer utradisjonelle tilnærminger i tillegg til akademisk forskning utenfor Norges landegrenser. 

– Vi ønsker å se ut i verden, og har fått tilsendt bidrag fra forskere fra mange andre land, i tillegg til de vi har her hjemme, sier Schwind. 

Årets arrangement representerer ti ulike nasjoner. Det kommer forskere fra blant annet USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Latvia, Ungarn, Sverige og selvfølgelig Norge. Det betyr at de fleste presentasjonene vil foregår på engelsk, noe som også gir en unik mulighet til å vise fram våre interne deltagere til det internasjonale miljøet.

 – Vi er svært stolte av at professor Julian Klein fra Tyskland, samt kunstner og koreograf Efva Lilja fra Sverige har sagt ja til å holde keynote foredrag. De er begge svært anerkjente stemmer innenfor artistic research verden og skal bidra med å gi symposiet en kontekst -både i forhold til hva kunstnerisk forskning egentlig er og vil, men også hvordan kunstdiskursen svarer på årets tema «artistic climate(s)», forteller Schwind entusiastisk.

Ønsker å fremme kunstnerisk forskning

Målet med AR@K er å fremme kunstnerisk forskning, og vise ulike måter å tenke på. For kreative fag kan metodene være spesielt relevante, men Schwind forteller at alle kan dra nytte av det som skal presenteres på AR@K20.

I år er andre gang AR@K arrangeres, og tanken er at det skal bli et årlig symposium. 

– Tidligere hadde vi mer interne presentasjonsdager som ble veldig populære, i fjor bestemte vi oss derfor for å ekspandere og arrangerte AR@K for første gang. I år har arrangementet enda flere bidragsytere, så det ser ut til at det blir større og større. Det synes vi er veldig gøy, avslutter Kai Hanno Schwind.

NB: Høyskolen Kristiania har innført anbefalte retningslinjer i forbindelse med koronaviruset (Covid-19), og følger nøye med på situasjonen og forholder seg til myndighetenes retningslinjer.
 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye