Hold Norge Rent

Inviterer hele Norge til dugnad for naturen

Del

Søppel i naturen er lite hyggelig, verken for mennesker eller dyr. Derfor inviterer Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent det norske folk til en ryddedugnad i naturen kommende helg.

Foto: Stian Hallén
Foto: Stian Hallén

11. – 12. september inviteres hele Norge til å ta en tur med mening, og dermed bidra til en nasjonal ryddedugnad for naturen.

– Vi håper at det er mange som har lyst til å enten ta seg en tur ut i naturen for å plukke litt søppel, eller at man plukker med seg litt søppel på en allerede planlagt tur, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Målet er at ryddingen også kan kombineres med en hyggelig tur ut, enten alene eller med andre, forteller Lier.

Tur med mening er et samarbeid mellom Friluftslivets uke og Strandryddeuka, Norges største kollektive ryddedugnad og det er fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent som er initiativtakere.

Trenger bare en pose

Forsøpling i naturen er det nordmenn irriterer seg mest over på tur, viser en Ipsos-undersøkelse fra i fjor sommer.

Har du lyst til å bidra til den nasjonale dugnaden i helgen, trenger du verken å gå langt eller å ha spesielt utstyr.

– Vår oppfordring er å finne et område i nærheten av deg som trenger litt kjærlighet, enten det er en skog, en sti eller et annet friluftsområde. Det du finner putter du i en pose, og kaster i din egen søppeldunk hjemme, sier Bente Lier.

Mange lar matemballasjen ligge

Selv om de fleste er flinke og rydder etter seg på tur, er likevel friluftsliv en betydelig bidragsyter til forsøpling i naturen.

– Dessverre ser vi at mye av søppelet som ligger i naturen er rester etter folk som har vært på tur. Matemballasje og engangsgriller er blant tingene vi ofte ser at folk legger igjen, forklarer Lise Keilty Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent.

Hun håper flest mulig blir med på dugnaden denne helgen, og presiserer at det ikke er meningen at privatpersoner skal håndtere villfyllinger og lignende.

– Dersom man kommer over et område med mer søppel enn man selv kan håndtere, bør dette meldes inn på ryddenorge.no eller i appen Rydde, slik at det kan tas tak i under en ryddeaksjon, sier Gulbransen.

Nøkkelord

Kontakter

Ingvild HafstadKommunikasjonsansvarlig

HNRs mediekontakt og koordinerer alt kommunikasjonsarbeid. Ansvarlig for nettsider, kampanjer, sosiale medier, rapporter og publikasjoner.

Tel:+47 947 81748ingvild.hafstad@holdnorgerent.no

Bilder

Foto: Stian Hallén
Foto: Stian Hallén
Last ned bilde
Foto: Gard Eirik Arneberg / Norsk Friluftsliv
Foto: Gard Eirik Arneberg / Norsk Friluftsliv
Last ned bilde
Foto: Synne Kvam / Norsk Friluftsliv
Foto: Synne Kvam / Norsk Friluftsliv
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom