Norges idrettsforbund

Invitasjon til lansering av rapport om paraidrett

Del

Norges idrettsforbund inviterer media til Rykkinnhallen i Bærum onsdag 28. oktober kl. 18-19 for lansering av rapporten «Idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser». Både idrettspresident Berit Kjøll, kulturminister Abid Raja og representanter fra Norges Bandyforbund og paraidretten vil være til stede.

Onsdag 28. oktober legges pararapporten frem.
Onsdag 28. oktober legges pararapporten frem.

Under pressetreffet vil idrettspresident Berit Kjøll presentere de viktigste funnene fra den ferske pararapporten, utarbeidet av Oslo Economics, som belyser hvilke behov og tiltak som må til for å styrke paraidretten.

Kulturminister Abid Raja vil også være på plass i Rykkinnhallen for å være med på lanseringen av rapporten, og for å møte el-innebandyutøvere som gjennomfører en treningsøkt i regi av Norges Bandyforbund. Mediene tilbys eksklusive intervjuer og foto både med idrettspresident Berit Kjøll, statsråd Abid Raja, el-innebandyutøvere som trener (både topp og bredde) fra Bærum Verk Hauger IL (BVHIL), støtteapparat og representanter fra Norges Bandyforbund.

NB: På grunn av koronasituasjonen ber vi om at alle journalister som ønsker å delta på pressetreffet, melder seg på her: https://www.netigate.se/ra/s.aspx?s=921630X248065491X18158 innen 27. oktober, kl. 10:00.

Bakgrunn
Norges Bandyforbund (NBF) er det 6. største særforbundet når det gjelder para-idrett i Norge. Forbundet organiserer både el-innebandy og Super-innebandy. El-innebandy som står i fokus under pressetreffet foregår i elektriske sportsstoler og er Norges desidert største lagidrett for rullestolbrukere. Øvelsen har også stått på programmet under NM-veka sommer både i 2018 og 2019. Lagene består av spillere med store variasjoner av funksjonshemming. Til tross for pandemien og strenge smittevernstiltak er de fleste klubber nå i gang med ordinære treninger.

BVHIL er en av Norges bandyforbunds foregangsklubber og er en stor pådriver for paraidrettens vilkår og utvikling i Norge.

NIF ønsker alle velkommen til Rykkinnhallen!

Kontakter

Bilder

Onsdag 28. oktober legges pararapporten frem.
Onsdag 28. oktober legges pararapporten frem.
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom