Avinor

Invitasjon: Innføring av elektriske shuttlebusser på Oslo lufthavn

Del

Oslo lufthavn blir 18. august den aller første lufthavn i Norden til å ta i bruk elbusser for å frakte passasjerer mellom gate og fly. – Dette er et viktig tiltak for å redusere flyplassens utslipp av klimagasser, sier lufthavndirektør Stine Westby Ramstad.

Elbussene har ankommet.
Elbussene har ankommet.

De åtte nye elbussene kjører i kortesje fra Helsfyr og til Oslo lufthavn, med avreise fra Helsfyr (bussterminalen) kl. 09:30. Etter ankomst på Oslo lufthavn vil det være en markering som starter kl. 10:30. Her deltar lufthavndirektør og andre representanter fra Avinor, det blir overrekking av nøkler og en tilhørende velkomstmarkering.

Tid: 18. august, kl. 09:30 (avreise Helsfyr bussterminal) og kl. 10:30 (arrangement på Oslo lufthavn). Arrangementet avsluttes kl. 13.00.

Sted: Helsfyr og Oslo lufthavn.

Påmelding: Sendes til line.haugland@avinor.no så raskt som mulig, og senest innen mandag 17. aug kl 14:00.

Grunnet smittevern vil det være førstemann til mølla-prinsippet som gjelder med tanke på påmelding.

Vi håper du vil være med oss å markere at vi blir en mer miljøvennlig lufthavn!

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Elbussene har ankommet.
Elbussene har ankommet.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom