Den Norske Turistforening

Invitasjon: Hvordan dele mer og kjøpe mindre?

Del

DNT inviterer til seminar og webinar om miljøavtrykket av sports- og friluftsutstyr 10. november.

Nordmenn bruker mye penger på sports- og friluftsutstyr.  FOTO: Marius Dalseg Sætre.
Nordmenn bruker mye penger på sports- og friluftsutstyr. FOTO: Marius Dalseg Sætre.

Mye av dagens friluftsmote er preget av korte trender og raske endringer i kolleksjoner.

Hver nordmann bruker i snitt tre ganger så mye som en innbygger i EU på sports- og friluftsutstyr. Det utgjør en stor belastning miljømessig.

Mange bransjeaktører jobber for å redusere miljøbelastningen. I en nylig vedtatt bærekraftstrategi har Den Norske Turistforeningen (DNT) en ambisjon om å redusere friluftslivets fotavtrykk og være en pådriver for bærekraftig produksjon og redusert forbruk av utstyr til friluftsliv.

På dette seminaret, som man kan delta på i salen eller følge som webinar, ser vi på hvordan bransjen jobber med utfordringene.

Praktisk informasjon: 

Dato: 10. november 2021
Tid: 13:00 - 15:00 
Sted: Litteraturhuset i Oslo og på Youtube
Påmelding: Send e-post til baerekraft@dnt.no (begrenset antall plasser i salen)

Program: 

Tid: Beskrivelse: 
13:00: Velkommen og intro (Dag Terje Klarp Solvang, DNT)
13.10-13.25: På tur mot et mer sirkulært friluftsliv (Bærekraftsansvarlig Yngvill Ofstad, Bergans)
13.25-13.35: Hvordan kan et klesmerke som vil selge mindre klær noen gang bli lønnsomt? (Daglig leder Jo Egil Tobiassen, The Northern Playground)
13.35-13.45: Re-turen syverksted: Stavanger turistforening reduserer butikkarealet, ansetter to syersker og satser på gjenbruk og redesign. (Kaja Storaker, leder tursenteret i Stavanger Turistforening
13.45-14.00: Grønn Plattform: Med initiativet Pinsj.no skal eventyreren Aleksander Gamme gjøre friluftslivet grønnere (Aleksander Gamme)
14.00-14.10:  Kort pause
14.10-14.20: Bærekraft som businesscase: Vandre hjelper bransjen med å drive lønnsom gjenbruk (Henriette W Lund og Jakob R Bakkerud, Vandre)
14:20-14:30:  Follow the footprints: Den svenske skoprodusenten Icebug vet det nøyaktige klimaavtrykket på hvert par sko – og jobber med å redusere det. (Bærekraftsansvarlig Maria Munther)
14.30-14.40: 100 prosent sirkulær: Klesmerket Houdini har mål om at 100 prosent av neste års kolleksjon skal bestå av sirkulære materialer. Hør om veien og arbeidet for å komme dit. (Bærekraftsansvarlig Josef Nyström)
14.40-14.50: Ett grønnere valg: Svenske Naturkompaniet etablerer seg nå i Norge. Hvordan jobber og hva oppnår de med sin egen merkeordning «Ett grönare val»? (Sustainable Manager Fabian Nendza)
14:50-15.00: Avslutning og oppsummering

Kontakter

DNTs pressetelefon

Åpen også kveld og helg (ikke sms)

Tel:48450526

Bilder

Nordmenn bruker mye penger på sports- og friluftsutstyr.  FOTO: Marius Dalseg Sætre.
Nordmenn bruker mye penger på sports- og friluftsutstyr. FOTO: Marius Dalseg Sætre.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening
Youngstorget 1
0181 Oslo

Den Norske Turistforening er et forbund av 57 selvstendige medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. Det er DNTs medlemsforeninger som driver hytter, merker stier og arrangerer turer.  DNT sentralt (administrasjon og landsstyre) skal legge til rette for at medlemsforeningene får utført sine oppgaver.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom