Bane NOR

Invitasjon: Åpning av Bane NORs nye trafikkstyringssentral i Bergen

Del

Pressen inviteres når statssekretær Anders B. Werp åpner Bane NORs nye trafikkstyringssentral i Bergen torsdag 23. januar (11-13).

Illustrasjonsfoto fra trafikkstyringssentralen i Oslo. (Foto: Bane NOR)
Illustrasjonsfoto fra trafikkstyringssentralen i Oslo. (Foto: Bane NOR)

Den 1. januar 2020 slo Bane NOR sammen trafikkstyringssentralene i Kristiansand, Stavanger og Bergen til en ny og moderne sentral. Den nye sentralen ligger i Bergen, og derfra håndterer vi nå togtrafikken på både Sørlandsbanen og Bergensbanen (inkludert Arendalsbanen og Flåmsbana).

Torsdag 23. januar 11:00 – 12:30 skal statssekretær Anders B. Werp i Samferdselsdepartementet stå for den formelle åpningen av sentralen. Ordfører i Bergen Marte Mjøs Pedersen, fylkesordfører Jon Askeland, flere stortingsrepresentanter og Jernbanedirektoratet, blant flere andre, har bekreftet sin deltakelse på åpningen.

Frammøte i Krinkelkroken 1 (inngang fra Torggaten) innen kl. 11. Pressen vil få anledning til å intervjue deltakerne etter kl. 12:30.

Vi ønsker oss en tilbakemelding på pressens deltakelse. Send oss gjerne en kort beskjed til cami@banenor.no.

Bergen får større ansvar for togtrafikken i Sør-Norge

I 2018 besluttet Bane NOR å slå sammen flere av våre åtte trafikkstyringssentraler. På den måten kan vi om noen år styre togtrafikken på hele jernbanen fra kun tre moderne sentraler (Øst i Oslo, Sør-Vest i Bergen og Nord i Trondheim).

Som et ledd i dette arbeidet har vi bygget og tatt i bruk en ny trafikkstyringssentral i Bergen. Etter en vellykket testperiode på cirka seks uker høsten 2019, overtar sentralen Sør-Vest togtrafikken på både Sørlandsbanen og Bergensbanen.

Innvielse av den nye sentralen markerer også starten på den store digitaliseringen som skal skje på jernbanen i årene fremover. Vi har investert 600 millioner i et nytt trafikkstyringssystem, som i disse dager utvikles som en del av det nye signalsystemet ERTMS.

Det nye signalsystemet vil bli innført på Bergensbanen i 2023, og da vil også et nytt system for trafikkstyring tas i bruk i Bergen. For de reisende betyr dette flere tog, høyere punktlighet samt bedre og raskere informasjon når togtrafikken ikke går som den skal.

Nytt signalsystem (ERTMS) og nytt trafikkstyringssystem (TMS) betyr også høyere kapasitet og punktlighet for godsnæringen til og fra Bergen.

Kontakter

Kommunikasjonsrådgiver Miguel Carazo
E-post: miguel.carazo@banenor.no
Telefon: 916 56 247

Oppmøte innen kl. 11.00 torsdag 23. januar
Adresse: Krinkelkroken 1, Bergen (inngang fra Torggaten)

Bilder

Illustrasjonsfoto fra trafikkstyringssentralen i Oslo. (Foto: Bane NOR)
Illustrasjonsfoto fra trafikkstyringssentralen i Oslo. (Foto: Bane NOR)
Last ned bilde

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

05280http://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg saker fra Bane NOR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom