SINTEFSINTEFSINTEF

Internasjonal konferanse viser fram det fremste og nyeste innen havvindforskning

Del

Havvind vil være avgjørende for at Norge og Europa skal nå sine klimamål, og kan bli starten på et nytt norsk industrieventyr. SINTEF, NTNU og EERA organiserer DeepWind-konferansen, der de viser fram det fremste og ferskeste av havvindforskning og -innovasjon.

Skyhøye strømpriser og et presserende behov for å finne løsningen på klimakrisen, har gjort havvind mer aktuelt enn noen gang.

— Havvind er et reelt alternativ for å dekke vårt fremtidige energibehov. Vi har et sterkt forskningsmiljø og en verdensledende leverandørindustri innen området med store leveranser til verdensmarkedet, sier sjefsforsker John Olav Tande fra SINTEF, som skal lede konferansen.

Årets konferanse blir åpnet av Olje- og energiminister, Marte Mjøs Persen, og kan by på en rekke nasjonale og internasjonale innledere som Hanne Wigum, leder for havvindteknologi hos Equinor; Yongqian Liu, professor ved North China Electric Power University´s Renewable Energy School, og Matthijs Soede, direktør for Europakommisjonens Clean Hydrogen Mission

På DeepWind møtes eksperter og ledere innen politikk, teknologiutvikling og forskning knyttet til havvind. Temaene for årets konferanse er:

  • Nye turbiner- og generatorteknologi
  • Nettilkobling, systemintegrasjon og energilager
  • Metrologi til havs
  • Drift og vedlikehold
  • Installasjon, understell og materialer
  • Optimalisering av vindparker
  • Styring av vindparker
  • Eksperimentell testing og validering
  • Bærekraftig energiutvikling

Konferansen har siden 2004 vært avholdt i Trondheim, men vil for andre år på rad bli arrangert digitalt på grunn av den pågående pandemisituasjonen. Dette gir interesserte fra hele verden en unik mulighet til å delta og oppdatere seg på det siste innen havvindforskning.

EERA DeepWind arrangeres 19. – 21. januar og retter seg primært mot forskere og fagfolk, men er åpen for alle som ønsker å delta.

Konferansen organiseres av European Energy Research Alliance (EERA), SINTEF, samt Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, og utfører hvert år flere tusen oppdrag – for små og store kunder. Vi er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonalt ledende spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Vi utfører forskning som FoU-partner for næringsliv og forvaltning og er blant de største instituttene for oppdragsforskning i Europa.

SINTEF leder FME NorthWind, som utvikler forskning og innovasjon innen havvind sammen med ledende norske forsknings og industriaktører.

For akkreditering, mer informasjon eller forespørsel om intervjuer:

Anne Steenstrup-Duch | +47 900 96 295 | Anne.Steenstrup-Duch@sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Ny industriklynge for CO2-fangst-og-lagring i Midt-Norge7.12.2021 11:12:45 CET | Pressemelding

En ny industriklynge skal undersøke muligheter og utfordringer knyttet til CO2-fangst-og-lagring (også kjent som CCS) for bedrifter i Midt-Norge. Industriklyngen har fått navnet CCS Midt-Norge og skal kartlegge veien til mulig utvikling av infrastruktur for CO2-håndtering i regionen. Denne infrastrukturen vil blant annet gjøre det mulig for midt-norsk industri å lage lavutslippsprodukter, som forventes å kunne gi økt verdi i fremtiden.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom