Internasjonal konferanse i Oslo: IMISCOE 2022
Europas største nettverk for forskere innen migrasjon og integrering (IMISCOE) holder sin årlige konferanse i Oslo i sommer. Nærmere 1300 forskere vil delta på konferansen.

I dagene 29. juni til 1. juli vil 800 migrasjons- og integreringsforskere fra hele Europa finne veien til Oslo. I tillegg vil nærmere 500 forskere delta digitalt. I løpet av konferansen vil det bli holdt nærmere 200 presentasjoner fordelt på 30 parallellsesjoner.
Med tittelen: Migration and Time: Temporalities of Mobility, Governance, and Resistance, retter årets konferanse søkelyset mot relasjonen mellom begrepene tid og migrasjon. I migrasjonsanalyser blir tidsperspektivet ofte tatt for gitt, men tid oppleves forskjellig og spiller inn i alle migrasjonsprosesser på ulike måter.
Vi snakker om flyktninger som blir tilkjent midlertidig beskyttelse, når arbeidsmigranter får midlertidig arbeid og hjelp til å bo, eller når illegale flyktninger må leve i usikkerhet for framtiden. Men det handler også om migrantenes forhold til og opplevelse av tid påvirkes av når hjelpetiltakene inntreffer, ofte når det er krise, men andre ganger i etterkant av en krise.
Hvorfor er det viktig å snakke om dette nå?
Europa har ikke funnet fullgode løsninger på flyktningkrisen som startet med den syriske borgerkrigen. Vi lever i usikkerhet over den pågående invasjonen av Ukraina. Den globale pandemien setter fremdeles sitt preg på transnasjonale forbindelser. Alt dette trenger vi god og oppdatert forskning på for å kunne forstå, og dermed håndtere bedre.
Blant de inviterte hovedtalerne på konferansen finner vi Dr. Melanie Griffiths, en av de fremste unge forskerne på utviklingstrekk i innvandringslovgivning, Dr. Liz Mavroudi som forsker på diasporaer og deres relasjon til nasjonalstaten, og Dr. Mirna Safi som er ekspert på etniske minoriteter og antidiskriminering. Konferansen tar altså opp både hvordan migrasjon håndteres på makronivå, og hva slags konsekvenser migrasjon har på mikronivå, i hverdagen til de som blir, de som flytter på seg, og de samfunnene som tar dem imot.
Det er 19. gangen at den årlige IMISCOE konferansen går av stabelen. Arrangørinstitusjonene bak konferansen er OsloMet, Prio, Fafo og ISF.
Konferansen finner sted på OsloMet sin campus i Pilestredet, Oslo.
Nøkkelord
Kontakter
Fafo: Stein Roar Fredriksen, e-post: srf@fafo.no
ISF: Nina Alexandra Nielsen Urholt, e-post n.a.n.urholt@samfunnsforskning.no
NOVA, OsloMet: Halvard Dyb, e-post: halvard.dyb@oslomet.no
PRIO: Agnete Schjønsby, e-post: agnete@prio.org
Bilder

Lenker
Om OsloMet
Arrangørene
NOVA, OsloMet – er et forskningsinstitutt ved Storbyuniversitetet i Oslo (OsloMet) som forsker på ulike sider ved samfunnet og velferdsstaten. Det fokuserer på hele livssyklusen, fra vugge til grav. Nettside.
Fafo er en uavhengig samfunnsvitenskapelig forskningsstiftelse som utvikler kunnskap om arbeidskraft, utdanning, velferd og migrasjon nasjonalt og internasjonalt. Nettside.
Institutt for samfunnsforskning (ISF) er et selvstendig forskningsinstitutt i Oslo. Instituttet produserer faglig kunnskap på områder som er viktige for samfunnsutviklingen. ISF har vært i forkant av migrasjonsforskningen i Norge, fra de første pakistanske innvandrerne som kom tidlig på 1970-tallet, til dagens migrasjonspolitikk og -strømmer. Nettside.
Fredsforskningsinstituttet Oslo (PRIO) forsker på forholdene for fredelige relasjoner mellom stater, grupper og mennesker. Nettside.
Vertsinstitusjon: OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. Nettside.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Voksne med ADHD sliter oftere med angst og depresjon enn andre28.6.2022 06:30:00 CEST | Pressemelding
Det kan være flere grunner til det, kommer det frem i fersk forskning fra OsloMet.
Leger opplever utfordringer med konsultasjoner over nett24.6.2022 13:32:54 CEST | Pressemelding
Pandemien førte til en stor økning av legetimer på nett. I en ny undersøkelse forteller leger om utfordringene.
Rapportlansering: Afghanistan – et land der journalistikken dør?9.6.2022 10:49:17 CEST | Pressemelding
En helt ny rapport om afghansk medieutvikling etter at Taliban tok makten 15. August 2021 blir nå lansert ved OsloMet.
Nordiske ungdomsforskere samles i Oslo 8.6.2022 05:30:00 CEST | Presseinvitasjon
Forskningskonferansen Nordic Youth Research Symposiums (NYRIS) arrangeres 13 - 15 juni i Oslo, og årets tema er fortiden, nåtiden og fremtiden for nordisk ungdomsforskning.
SIFOs referansebudsjett er oppdatert med 2022-tall20.5.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding
Viser en økning i beløp som er nødvendig for å opprettholde et akseptabelt forbruk.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom