Internasjonal hotellstjerne skal drifte hotell ved foten av Svartisen

Del

Eiendomsselskapet MIRIS, som har utviklet et unikt nullutslippshotell ved foten av Svartisen, har signert en avtale med de internasjonalt anerkjente hotelloperatørene Adrian Zecha og Jonathan Breene.

Adrian Zecha er grunnleggeren av hotellkjeden Aman Resorts og Jonathan Breene er mannen bak Setai Resorts. 

Hotellinvestorene har sans for hoteller på desentraliserte steder, og har trålet det Skandinaviske markedet i lang tid på jakt etter det rette hotellet. Da de oppdaget hotellkonseptet SVART, utviklet av MIRIS og Snøhetta, falt alle brikker på plass. Hotellkonseptet sammenfaller med deres visjon om å skape den ultimate opplevelsen for den eventyrlystne. 

- Jeg falt for hotellets unike beliggenhet ved foten av Svartisen, et design som tar omgivelsene på alvor og bruker tradisjonell byggeteknikk, sier Adrian Zecha.

Gjestene blir fraktet i båt

SVART blir et hotell for gjester som er opptatt av autentiske opplevelser, natur og bærekraft.

- Vi er henrykt over at Adrian og Jonathan vil samarbeide med oss og gå inn som hotelloperatører. Valget falt på dem på grunn av deres lange erfaring og ekspertise med eksepsjonelle hoteller rundt om i verden. Vår visjon for SVART passet med deres tanker og visjoner rundt design, miljø og lokasjon, sier administrerende direktør i MIRIS, Jan Gunnar Mathisen.

Hotellet er kun tilgjengelig via sjøveien, og i tråd med prosjektets konsept vil gjestene bli fraktet i båt drevet av fornybar energi.

Hotellet blir verdens nordligste nullutslippshotell og vil ha en minimal påvirkning på omgivelsene. Uttrykket powerhouse gjelder alle bygninger som i løpet av 60 år genererer mer energi enn det som kreves for å bygge, drive og rive bygningen.  Zecha ønkser å skape en bærekraftig turistdestinasjon som tar hensyn til særtrekkene i nærområdet.

Reguleringsplanene for SVART ble godkjent av Meløy kommune for to måneder siden. Byggeprosessen forventes å starte innen utgangen av 2019.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
SVART. Fotokreditt: Snøhetta
SVART. Fotokreditt: Snøhetta
Last ned bilde
Jan Gunnar Mathisen i MIRIS og Adrian Zecha.
Jan Gunnar Mathisen i MIRIS og Adrian Zecha.
Last ned bilde

Om MIRIS

MIRIS
Dr Eufemias gate 16
0190 Oslo

+47 35 52 55 50http://www.miris.no/

FAKTABOKS OM SVART:

  • SVART er det aller første hotellet som bygges etter den energipositive Powerhouse-standarden nord for polarsirkelen.
  • Den sirkulære formelen på hotellet brer seg fra strandkanten ved foten av Svartisen og ut i det klare vannet i den arktiske fjorden.
  • Hotellet får 360 graders utsikt over Svartisen og den arktiske naturen.
  • SVART planlegger åpning i 2021 og er et samarbeid mellom MIRIS AS, Snøhetta og Powerhouse, og nå også Adrian Zecha og Jonathan Breene.

Følg saker fra MIRIS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MIRIS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra MIRIS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom