Vipps

Innsamlingsrekord for Ukraina

Del

På tre døgn har nordmenn gitt mer enn 66 millioner kroner til mennesker som er rammet av krisen i Ukraina.

Søndag samlet seks hjelpeorganisasjoner seg til en felles innsamlingsaksjon til inntekt for menneskene i Ukraina. Mandag kveld arrangerte NRK en støttekonsert som en del av innsamlingsaksjonen.  

Så langt er det samlet inn mer enn 66 millioner kroner gjennom Vipps. I løpet av én time mellom kl 20 og 21 mandag kveld kom det inn mer enn 40 millioner kroner. 

- Vi har aldri opplevd makan til trøkk. Aldri har det vært samlet inn så mye penger på så kort tid gjennom Vipps. Den givergleden og viljen til å hjelpe menneskene i Ukraina som nordmenn har vist de siste døgnene, mangler sidestykke, sier Vipps-sjef Rune Garborg. 

Pengene som vippses til 2170 fordeles mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og UNICEF. 

Det er foreløpig mottatt 160.000 donasjoner via Vipps. Hver donasjon er i snitt 415 kroner. Antall donasjoner er ventet å stige, når donasjoner gjennom SMS også blir telt opp. 

- Tusen takk til alle som har bidratt til innsamlingsaksjonen og som fortsetter å gjøre det! Denne tv-aksjonen er en viktig milepæl for å samle støtte, og vi i Vipps vil fortsette å gjøre det enkelt å gi gjennom å vippse til 2170 så lenge det er behov for å hjelpe menneskene i Ukraina. Hvis alle gir litt, hjelper vi mange, sier Vipps-sjef Rune Garborg. 

- Det er fantastisk å oppleve den vanvittige dugnadsånden og givergleden. Situasjonen i Ukraina er ikke en sprint selv om det står om livet til mange her og nå. Vi må rigge for et seigt maraton, og givergleden vi har sett i denne innsamlingsaksjonen må vare for at vi skal nå alle som trenger hjelp i tide, sier direktør Kristin Oudmayer i Unicef Norge på vegne av de seks organisasjonene bak innsamlingsaksjonen.


Fakta om aksjonen

·Med ett felles vippsnummer 2170 kan nordmenn gi til seks av de største hjelpeorganisasjonene

·De som mottar hjelp er Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og UNICEF

·Innsamlingsaksjonen vil fortsette så lenge det er behov for hjelp til Ukraina

Bildetekst: Givergleden og viljen til å hjelpe menneskene i Ukraina som nordmenn har vist de siste døgnene, mangler sidestykke, sier Vipps-sjef Rune Garborg. 

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps.

Vipps gjør det veldig, veldig enkelt å betale og ta betalt. Du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris.Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom