Innovasjonspris for vindsimulering i byer og toppidrett

Del

Knut Erik Teigen Giljarhus, førsteamanuensis innen numerisk fluiddynamikk ved UiS, tildeles SR-Banks innovasjonspris for 2021.

Knut Erik Teigen Giljarhus, UiS, (t.v.) og Vidar Aksland, SR-Bank
Knut Erik Teigen Giljarhus, UiS, (t.v.) og Vidar Aksland, SR-Bank

Han får prisen for en usedvanlig evne til å konkretisere forskningsresultater i patenter og har etablert selskap som har tatt forskningen videre.

Utvikler verktøy med stor samfunnseffekt

Knut Erik Teigen Giljarhus er medstifter av selskapet NablaFlow, som utvikler nettbaserte verktøy for avanserte simuleringer av fluider som luft og vann. Løsningene brukes i dag til fartsidretter som sykling og alpint, men leverer også svar på klimautfordringer til arkitekter og byplanleggere. Selskapet har fått støtte fra Norges forskningsråd og det er innen byplanlegging og arkitektur, bedre klimatilpassede byer og det som kalles «urban comfort» at forskningsrådet ser at NablaFlow kan ha stor samfunnseffekt.

NablaFlow kan allerede vise til kommersiell omsetning både i Norge og internasjonalt.

Les mer: Nå tar det av for Nabla Flow

– Koblingen mellom innovasjon og forskning har vært veldig givende for meg, sier Knut Erik Teigen Giljarhus.

– Selskapet gir oss mulighet til å raskt omstille forskningsresultater til nytteverdi i industrien, og samtidig får vi tilbakemeldinger fra kunder som gir nye idéer til forskningen. Jeg er også takknemlig for det gode samarbeidet vi har hatt med Validé under oppstarten, og det fantastiske teamet vi har fått på plass i NablaFlow, sier han.

SR-Banks innovasjonspris

Årets utdeling av Sparebank 1 SR-bank sin innovasjonspris er den 14. i rekken. Prisen er en ærespris til ansatte ved UiS eller NORCE Stavanger som i løpet av det kalenderåret prisen gjelder for har utmerket seg med fremragende bidrag til verdiskaping gjennom forskningsbasert innovasjon og/eller kommersialisering av forskning.

Prisen ble delt ut av Vidar Aksland, direktør i SR-Bank, under universitetets årsfest 28. oktober 2022.

Nøkkelord

Bilder

Knut Erik Teigen Giljarhus, UiS, (t.v.) og Vidar Aksland, SR-Bank
Knut Erik Teigen Giljarhus, UiS, (t.v.) og Vidar Aksland, SR-Bank
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS)
Universitetet i Stavanger (UiS)
Postboks 8600
4036 Stavanger

51 83 10 00http://www.uis.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Digitalisering i skolen: Positive lærere, økt læringsutbytte, men uklar begrepsbruk14.12.2022 10:05:13 CET | Pressemelding

Kunnskapssenter for utdanning (ved Universitetet i Stavanger) publiserer i dag sin sluttrapport som belyser digitalisering i norsk utdanningspolitikk, oppsummerer internasjonal forskning og gir et bilde av læreres opplevelse av digitalisering i grunnopplæring. Rapporten sammenfatter ett års arbeid med forskning og undersøkelser om digitalisering i grunnopplæringen i Norge, kalt GrunnDig-prosjektet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom