Innovasjon Norge

Innovasjon Norge på Arendalsuka: Setter kultur for vekst på agendaen

Del

– Arendalsuka er en viktig arena for samfunnsdebatt, og næringsutfordringene og -mulighetene må være en del av denne debatten. Et av spørsmålene vi stiller er om Norge har en god kultur for vekst, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

Foto: Arendalsuka, Kjetil Svorkmo Bergmann/Innovasjon Norge
Foto: Arendalsuka, Kjetil Svorkmo Bergmann/Innovasjon Norge

Innovasjon Norge organiserer i år fire arrangementer, to av dem i samarbeid med andre aktører. Arrangementene bygger på tema og anbefalinger fra årets Innovasjontale. I år handler det om vekst - Norge trenger flere vekstbedrifter, som skaper jobber og bidrar til verdiskaping. 

 

Digital fremtid – Er bedriftene klare? Har vi de beste virkemidlene? 

Tid: tirsdag 13. august, kl. 08.30-10.00
Sted: Arendal bibliotek, auditoriet
Arrangør: SIVA, Norges forskningsråd og Innovasjon Norge
Mer informasjon om arrangementet 

Med et digitalt kompetanseløft kan bedriftene løfte Norge inn i fremtiden.
Er norske bedrifter forberedt på den digitale fremtiden? Hvilke bedrifter lykkes med digitalt kompetanseløft, og hva betyr det i praksis? I hvilken grad er virkemiddelaktørene forberedt, og har de verktøyene som trengs? 

Her møter du Gaute Knutstad, forskningsdirektør i Sintef, Tore Askildsen, varaordfører i Vest-Agder fylkeskommune, Ole B. Hoen i GKN Aerospace Engine Systems Norway, Borge Nordfjeld i Sør-Hedmark Næringshage, og Skjalg S. Stavheim i Hexagon Ragasco AS. I tillegg stiller administrerende direktører fra arrangørene. 

 

Fra gründerkultur til vekstkultur 

Tid: tirsdag 13. august, kl. 11.30-12.30
Sted: Clarion Hotel Tyholmen
Mer informasjon om arrangementet 

Hvorfor har Norge så mange små og mellomstore bedrifter, men bare noen få som vokser seg store? Hvorfor er norske investorer så redde for å ta risiko og satse – på noe som kan bli virkelig stort? Er vi fornøyd der vi er? Gründere har fått høy status, men vi mangler kulturen som gjør at flere satser og blir store – i Norge, og i verden. I fjor fikk vi 62 000 nye selskaper her i landet. Men bare en liten andel av dem vokser. 

Her møter du næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Elisabeth Holvik i SpareBank 1, Harald Furre, ordfører i Kristiansand kommune, Arvid Gusland i Biozin og Bergeme Holm, og Bjarne Lie i Verdane. Administrerende direktør Håkon Haugli, Eva Camerer, og Pål T. Næss fra Innovasjon Norge.  

 

 

Eksportgapet – Norge taper konkurransen med andre land. Hvordan skal vi snu trenden? 

Tid: onsdag 14. august, kl. 14.00-15.00
Sted: Clarion Hotel Tyholmen
Arrangør: GIEK, Eksportkreditt, GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge
Mer informasjon om arrangementet 

Norge har eksportbedrifter i verdensklasse. Likevel taper vi eksportandeler. Hvilke utfordringer og muligheter har vi? Hvorfor er det slik, og hvordan kan vi snu trenden? 

Gjennom de siste 150 år har noen få, store næringer dominert norsk eksportindustri. I dag står petroleum, leverandørindustrien til offshore og maritime næringer, prosessindustrien og sjømatindustrien for til sammen 80 % av norsk eksport. Men i et internasjonalt perspektiv har konkurransen hardnet og mange land kjemper om markedsandelene der ute. Kina har for eksempel økt sine markedsandeler fra 100 til 400 på eksportindeks de siste 20 årene. Norge har gått fra 100 til 50 på samme indeks. 

Her møter du Jan Christian Vestre i Vestre Møbler, Per Audun Lillebø i Cambi Group (og vinner av Eksportprisen 2019), Kathrine Myhre i Norway Health Tech, Torgeir Reve fra BI, og Magnus Thue, statssekretær i NFD. I tillegg stiller administrerende direktører fra arrangørene.  

 

 

Kan norske løsninger redde verden? 

Tid: torsdag 15. august, kl. 13.00-14.00
Sted: Clarion Hotel Tyholmen
Mer informasjon om arrangementet 

Hvordan kan privat og offentlig innovasjonssamarbeid bidra til å løse store samfunnsutfordringer? Vi inviterer til en debatt der vi spør hvordan innovasjon og teknologi kan løse disse utfordringer, og hva som skal til for at de mest innovative bedriftene skal lykkes internasjonalt.

Bernt Apeland i Norges Røde Kors, Hege Eiklid i InnoCom, Kathrine Myhre i Norway Health Tech, og Innovasjon Norges Håkon Haugli deltar i debatt. 
 

Representanter fra Innovasjon Norge vil være tilgjengelige for intervjuer på alle arrangementene. Dersom du ønsker å snakke med andre deltagere kan vi formidle dette.

Innovasjon Norge på Arendalsuka 

  • Innovasjon Norge har deltatt med egne arrangementer på Arendalsuka siden 2014. 
  • Våre arrangementer bygger på tema og anbefalinger fra årets Innovasjontale. I år handler det om vekst - Norge trenger flere vekstbedrifter, som skaper jobber og bidrar til verdiskaping. 
  • I tillegg deltar representanter fra Innovasjon Norge på flere andre arrangementer. 

 

Kontaktpersoner: 

Kjetil Svorkmo Bergmann, kommunikasjonsrådgiver, tlf. 908 20 918, kjber@innovasjonnorge.no  

Anne Line Kaxrud, kommunikasjonsrådgiver, tlf. 906 60 744, ankax@innovasjonnorge.no 

 

 

 

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Arendalsuka, Kjetil Svorkmo Bergmann/Innovasjon Norge
Foto: Arendalsuka, Kjetil Svorkmo Bergmann/Innovasjon Norge
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom