SpareBank 1 Østlandet

Innlendinger er best på å vedlikeholde boligen sin - Høstsjekk av huset er viktig

Del

I en ny undersøkelse svarer hele 95 prosent av innlendingene at de utfører nødvendig vedlikehold på boligen sin hvert år. Det er mer enn i noen annen landsdel. Nå står høsten for tur, og det er viktig å ta en sjekk av boligen din.

Undersøkelsen er utført av Respons Analyse på vegne av SpareBank 1´s forsikringsselskap Fremtind. På landsbasis svarer 8 av 10 at de utfører nødvendig vedlikehold minst én gang i året. Best i Norge er altså Innlandet, hvor 95 prosent svarer det samme.

- Dette er sterke tall og viser at vi er opptatt av å ta vare på boligen vår. Nå som høsten står for tur, er det et perfekt tidspunkt å ta den årlige sjekken. Kontroller og rens takrenner, sjekk taket, se etter fukt og lekkasjer og mal hvis det trengs, sier Kjetil Nyborg, forsikringssjef i SpareBank 1 Østlandet.

Eldre boliger i Innlandet, men vi bekymrer oss ikke

I Innlandet svarer 9 av 10 at de ikke er bekymret for om boligen tåler mer nedbør og et villere klima. Samtidig viser statistikk at Innlandet har mange eldre hus. Ifølge Forsikringsselskapet Fremtind´s egne tall er en enebolig i gamle Hedmark fylke i snitt fra 1975, fem år eldre enn gjennomsnittet ellers i Norge.

- Vi vet at eldre boliger er mer utsatt for skader enn nye. Da er det ekstra viktig med jevnlig og godt vedlikehold. Det er veldig bra at innlendinger har dette høyt på agendaen, sier Nyborg.

Vedlikeholdsplikt

Som huseier har du en plikt til å utføre nødvendig vedlikehold på boligen din. Utelater du å gjøre dette kan det føre til redusert forsikringsutbetaling om det skulle bli skader på din bolig som følge av dårlig vedlikehold.

- Rundt halvparten kjenner i liten grad til vedlikeholdsplikten. Det er smart å sette seg inn i dette, det gjelder både for boliger og hytter. Gjør «helsesjekken» av huset og vedlikeholdet til en årlig tradisjon som du utfører et fast tidspunkt på året – gjerne tidlig høst. Da er huset klart for vått og kaldt vær, avslutter forsikringssjefen. 

Forsikringssjefens høsttips for huset:

- Sjekk takrenner og nedløp. Rens dem slik at det ikke blir oversvømmelse.

- Kontroller taket. Se etter skader på taktekking og om det er tett.

- Sjekk yttervegg og beslag over vinduer og dører. Er det tett og uten skader?

- Kontroller dreneringen rundt huset.

- Kontroller brannvarslere og brannslukkingsapparat.

- Kontroller og rengjør filteret på varmepumpen, bestill kontroll av den om det er lenge siden sist.

- Påse at skadedyr ikke har mulighet til å ta seg inn i huset.

Om undersøkelsen:

Utført av Respons Analyse på oppdrag for SpareBank 1´s forsikringsselskap Fremtind i uke 36. 1206 respondenter over 18 år har svart på undersøkelsen på landsbasis. Dataene er vektet på kjønn, alder og geografi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med drøyt 1 100 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom 176 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt til personer og bedrifter i bygd og by. Vi har i dag 36 kontorer spredt om i Oslo, Viken og Innlandet. Banken har 391 000 kunder og en forretningskapital på 223 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom