NHO

Innkalling til pressekonferanse i morgen klokka 10:00 : Godt driv till tross for handelskrig

Del

NHO presenterer Økonomisk overblikk for annet kvartal der NHOs sjeføkonom Øystein Dørum gjennomgår norsk økonomi torsdag 13.juni klokka 10.00 i Næringslivets Hus Middelthunsgate 27. Vi ser også spesielt på hvordan bedriftene nå tilpasser behovet for arbeidskraft.

Den internasjonale økonomien preges av handelsuro. Handelskrigen mellom USA og Kina har eskalert og lagt skygger over de globale vekstutsiktene.  På tross av urolighetene der ute er norsk økonomi i godt driv. Bildet understøttes av resultatene fra Næringslivets økonomibarometer som viser at NHOs medlemsbedrifter ser positivt både på nåsituasjonen og fremtidsutsiktene. Bedriftene melder om økning i sysselsettingen fremover.  I annet kvartal var det noen flere bedrifter som meldte om at mangel på kvalifisert arbeidskraft hindrer ekspansjon.  De generelle markedsutsiktene er riktignok svakt nedjustert siden forrige kvartal. Særlig eksportbedriftene er blitt mindre optimistiske.

Fem måter bedriftene kan tilpasse behovet for arbeidskraft

På denne pressekonferansen ser vi også på hvordan etterspørselen etter arbeidskraft svinger mye gjennom døgnet, uka og året  og at den varierer etter konjunktursvingninger og næringsspesifikke sjokk eller store enkeltoppdrag.  Av hensyn til bedriftenes inntjening og overlevelse må disse variasjonene håndteres. Bedriftene kan variere produksjonen, endre prisene, bygge eller trekke på lager, eller sette ut oppdrag til andre. Hvor fleksible bedriftene er i slike situasjoner bestemmes både av bedriftsinterne forhold, men også av lover og avtaler som regulerer bedriftenes adgang til å variere sin arbeidsinnsats. Vi drøfter i temadelen nærmere de fem formene for arbeidskrafttilpasning bedriftene kan ty til.

Velkommen!

Kontakter

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom