Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Innføring av tjenestenummer i kriminalomsorgen

Del

Med bakgrunn i en økning i antall trusler mot ansatte, har kriminalomsorgen besluttet å at det skal brukes tjenestenummer ved utarbeidelse av rapporter, notat og vedlegg.

Spørsmål om bruk av tjenestenummer har vært et tema over lengre tid i kriminalomsorgen. Det har lenge vært vurderte at lovverket ivaretar og balanserer hensynet til ansatte og innsatte på en tilstrekkelig og sikkerhetsmessig god måte.

Det var imidlertidig med bakgrunn i en økning av antallet trusler mot ansatte i kriminalomsorgen, at det har blitt besluttet at den ansatte skal bruke ansattnummer i utarbeidelse av rapporter, notat og vedlegg. Økningen har vært jevnt stigende de siste årene.

Sammen med de rent sikkerhetsmessige vurderingene hører hensynet til å kunne skjerme ansatte på grunn av en annen parts atferd i form av trusler, vold, sjikane og uthenging i  bla. sosiale medier.

Behovet for ansatte å kunne skjerme seg i slike tilfeller er mye større i dag, enn hva det var tidligere. Spesielt med den økte bruken av internettbaserte tjenester og sosiale medier.

Tjenestenummerene skal ikke tas i bruk i det daglige samspillet mellom innsatte og ansatte.

Rett til innsyn

Innføringen av tjenestenummer har ikke betydning for muligheten til å få innsyn i de opplysninger som den enkelte rettmessig har krav på å få. Innføringen av tjenestenummer betyr derimot at den innsatte/domfelte som utgangspunkt ikke gis opplysning om hvilken ansatt som har utarbeidet rapport eller annen skriftlig material som er en del av en sak.

Nøkkelord

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom