Avinor

Innbrudd hos e-postkonto til Avinor-ansatt

Del

Det er avdekket innbrudd på en e-postkonto som tilhører en ansatt i Avinor. Analyser viser at data er hentet ut fra vedkommendes mailkonto.

Det finnes ingen indikasjoner på at Avinors operative systemer er berørt, flysikkerheten er derfor ikke påvirket av hendelsen.

Angrepet innebærer at en inntrenger har kopiert informasjon fra den ansattes e-postkonto. Forretningskritisk og personsensitiv informasjon kan derfor ha kommet på avveie.

Avinor har på denne bakgrunn valgt å orientere aktuelle samarbeidspartnere og forretningsforbindelser om hendelsen. Disse oppfordres til å følge opp henvendelsen fra Avinor med sine IT-miljøer.

Avinor jobber nå tett med nasjonale sikkerhetsmyndigheter og våre leverandører for å følge opp hendelsen. Saken er politianmeldt.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom