Nærings- og fiskeridepartementet

Ingebrigtsen diskuterte landingspåbud med sin færøyske kollega

Del

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen møtte i går sin færøyske kollega Jacob Vestergaard for å diskutere fiskeriforvaltning og det færøyske landingspåbudet for fisk. Nå foreslår den færøyske regjeringen en oppmykning.

– Det var et godt og konstruktivt møte hvor vi fikk konkrete signaler om oppmyking av det færøyske landingspåbudet for fisk. Jeg er tydelig på at vi i Norge mener at påbudet burde avskaffes. Dette er en viktig sak for norsk fiskerinæring jeg er glad for at vi tar steg i riktig retning, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Færøyene har siden 2018 hatt et regelverk som, med enkelte unntak, tvinger færøyske fiskere å lande fangsten på Færøyene. Dette har hindret norske fiskekjøpere fra å kjøpe fangster fra færøyske fartøy. Færøyenes fiskeriminister Jacob Vestergaard opplyste i samtalen at det torsdag 15. april legges frem et lovforslag på Færøyene som skal myke opp landingsforbudet noe og bidra til økte muligheter for landinger i utlandet.

– Norge og Færøyene har en rekke felles interesser når det gjelder fiskeriforvaltning, og jeg anser det som nyttig for begge parter at vi samarbeider, sier Ingebrigtsen.

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom