Universal Music Norge

Ingebjørg Bratland synger nytt liv i åttitalls-hit for økt fokus på vold i nære relasjoner

Del

«Han berre slår til tårer fell. Så går han ut og det er kveld. Ikkje stå imot meir no. Ikkje stå imot meir no». Teksten er hentet fra Ingebjørg Bratlands nytolkning av Suzanne Vegas´ monsterhit Luka fra 1987. En låt som nå gis ut på norsk for å sette søkelys på vold i nære relasjoner.

Ingebjørg Bratland gir ut en nydelig tolkning av Suzanne Vega's Luka, originalt fra 1987. Låten er skrevet om til norsk og gis ut forbindelse med Krisesentersekretariatet og Likestillings- og diskrimineringsombudet sin kampanje Taushet tar liv.
En kampanje som gjennomføres av Krisesentersekretariatet i samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudetfor økt oppmerksomhet på vold i nære relasjoner. Vold som ofte skjer mellom husets fire vegger – og som i verste fall tar liv.

Hør Luka her: https://IngebjoergBratland.lnk.to/LUKA

Musikkvideoen finner du her

Kampanjen tar sikte på å få folk til å forstå hva vold i nære relasjoner er og hvordan man hjelpe voldsoffere. Datoen for «Den internasjonale dagen mot vold mot kvinner» er 25. november.

En selvfølge å stille opp

Det var lett for Ingebjørg Bratland å si ja da hun fikk spørsmålet om hun ville sette sitt preg på låta. Både fordi hun har et nært forhold til sangen i seg selv, og fordi det er for en veldig viktig sak. Med seg på laget fikk hun produsent og låtskriver Espen Lind.

– Mitt mål og håp, er at denne versjonen kan bidra til at flere tør å si i fra, og at flere skjulte voldstilfeller oppdages. Altså at flere får den hjelpen de trenger. Personlig synes jeg låtresultatet har blitt veldig fint, og jeg håper den får publikum der ute til å følge med og agere hvis nødvendig, sier hun.

Volden det er vanskelig å oppdage

May Schwartz, fungerende ombud i Likestillings- og diskrimineringsombudet sier målet med kampanjen er synliggjøre alvoret av volden i nære relasjoner, og ikke minst få frem hvordan den enkelte kan agere ved mistanker.

– Det er vanlig å tenke på vold som handlinger der utfallet er fysisk i form av blåmerker, sår eller brudd. Vold er så mye mer. Hver dag utsettes mennesker i vårt langstrakte land for fysisk og psykisk vold av en de står nær. Vi vet at det kan det kan være vanskelig å bryte når personen som gjør deg vondt også er en du er glad i, og derfor er det ekstra viktig at venner, kolleger og naboer bryr seg og følger med på de rundt. Det er nettopp det denne kampanjen ønsker å belyse. Vi er veldig takknemlige for at Ingebjørg Bratland vil være med å spre dette budskapet med en veldig fin sang, sier May Schwartz.

Hva skal du se etter?

Det kan være svært vanskelig å oppdage vold i nære relasjoner. Tegn du kan se etter kan for eksempel være om vedkommende isolerer seg og eller endrer væremåte.

– Reaksjoner på vold kan likevel være så forskjellig, som nettopp gjør det vanskelig å oppdage. Vi må tørre å se volden, og ikke minst tørre å spørre. Dersom du mistenker at noen utsettes for vold kan du ta kontakt med Vold- og overgrepslinjen, på chat eller telefon. Vi hjelper også deg som pårørende, og er både døgnåpne og anonyme, sier Julie Haatuft, prosjektleder for Vold- og overgrepslinjen.

Om kampanjen Taushet tar liv

Krisesentersekretariatet gjennomfører, i samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudet, den årlige kampanjen «Taushet tar liv». Dette er en kampanje mot vold mot kvinner, vold i nære relasjoner og partnerdrap. Kampanjen skal få folk til å forstå hva vold i nære relasjoner er, og hvordan man kan bidra og hjelpe voldsofre. Kampanjen er finansiert av Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging (Justis- og beredskapsdepartementet).

Les mer om vold i nære relasjoner og kampanjen på www.taushettarliv.no.

Nøkkelord

Bilder

Dokumenter

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Nils Bech, MGP-deltakerne Subwoolfer og Elsie Bay, samt debut-EP fra Gus Polden!14.1.2022 10:00:00 CET | Pressemelding

Nils Bech debuterer hos Universal Music med en sterk, følelsesladet låt! Årets MGP-deltakere er klare: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana Årets MGP-deltakere er klare: Elsie Bay - Death Of Us Tidlig Forhold - En følelsesladet og personlig debut-EP fra Gus Polden Elvis Costello slipper albumet The Boy Named If i dag på Emi Records. Plata består av 13 sanger og er produsert av Sebastian Krys og Elvis Costello. Albumets fulle tittel er The Boy Named If (And Other Children’s Stories) og er en hyllest til barndom og uskyld og reisen frem til det øyeblikket du får beskjed om å slutte å oppføre deg som et barn "som kan være når som helst de neste 50 årene", ifølge Costello. Amerikanske Sofia Carson hyller kvinner verden over med låten LOUD: “LOUD is meant for all of those young women and women worldwide who are now louder than ever and who are the voices of change and this song is inspired by and for them” PJ Harvey, slapp i 2016 albumet The Hope Six Demolition Project. Albumet, det niende

Tidlig Forhold - En følelsesladet og personlig debut-EP fra Gus Polden13.1.2022 15:14:33 CET | Pressemelding

25 år gamle Gus Polden har de siste årene vist seg som en svært dyktig låtskriver og multi-instrumentalist. Etter å ha jobbet tett med Sebastian Zalo både som låtskriver og fast musiker i flere år, debuterte han nylig som soloartist med låten «Hardere vær». Nå er Gus Polden klar med sin splitter nye EP «Tidlig forhold», som gir et komplett innblikk i hans univers. Sjekk ut EPen HER (Tilgjengeliggjøres 14.02.22, 00:00) «Tidlig Forhold» tar for seg Gus Poldens første kjærlighet og er hans nyeste EP fortalt gjennom syv låter. I fjor høst leverte Gus første kapittel av fortellingen med «Hardere vær», “Over” og “Olivengrønn”, nå avrundes historien med tre nye låter: «Om vi var noen andre», «feil perrong» og «Sandefjord». Allerede før slipp har låten «Om vi var noen andre» blitt utpekt som Ukas Låt på NRK P3. Om EPen forteller Gus: «Mange sier at sin første kjærlighet er noe helt spesielt, og at man alltid vil ta med seg noe fra den tiden videre i livet. For meg var dette inget unntak, og de

MGP-aktuelle Subwoolfer ute med musikkvideo12.1.2022 14:32:24 CET | Pressemelding

Mandag ble det klart at en av de finaleklare deltakerne i årets Melodi Grand Prix er duoen Subwoolfer. Brødrene Keith og Jim har kommet hele veien fra månen til jorden for å delta i MGP med låten “Give That Woolf A Banana”. Nå er de også ute med musikkvideo hvor vi får et lite glimt av hvordan livet ute i galaksen er. I løpet av den korte tiden de har vært på jorden, har Subwoolfer selvfølgelig klart å komme seg på TikTok. Her kan du lære deg dansen, The Yum Yum, fra musikkvideoen og danse sammen med en av de to brødrene. Hør låten her. Se musikkvideoen her. For 4,5 milliarder år siden ble galaksens største band «Subwoolfer» til. Bosatt på månen har brødrene Keith og Jim siden den tid erobret hver eneste planet musikalsk, som gjør dem til tidenes mest suksessfulle popgruppe. 20. juli 1969 dukket profeten Neil opp, som fort ble hyllet som mannen med de sterkeste armene. Neil lovte brødrene å komme tilbake og fortelle dem hvordan de kunne bli det største bandet på hans planet også, men f

Årets MGP-deltakere er klare: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana10.1.2022 14:01:45 CET | Pressemelding

I dag annonseres årets MGP-deltakere, og blant artistene som er forhåndskvalifisert til finalen er Subwoolfer med låten “Give That Wolf A Banana”. Subwoolfer er galaksens største band, og består av brødrene Keith og Jim. Duoen har vært aktiv i ca. 4,5 milliarder år, og har vært bosatt på månen det siste århundret. Der har de brukt tiden på å slappe av, pleie fansen og skrevet ny musikk. Nå har de kommet til jorden for å delta i det viktigste og mest prestisjefylte musikalske arrangementet i jordens historie; Melodi Grand Prix 2022. Hør låten HER. Se musikkvideoen HER. Subwoolfer opptrer i delfinale 3, som går av stabelen på NRK1 lørdag 29. januar kl. 19.50. Etter jordisk tidsregning, landet det jordboere på månen i 1969. En mann med navn Neil ble fort hyllet som mannen med de sterkeste armene, og han fortalte de historier fra jordkloden. De ble fort bestevenner og Neil lovte brødrene å komme tilbake og fortelle dem hvordan de kunne bli det største bandet på hans planet også, og de mått

Årets MGP-deltakere er klare: Elsie Bay - Death Of Us10.1.2022 14:01:07 CET | Pressemelding

I dag annonseres årets MGP-deltakere, og blant artistene som er forhåndskvalifisert til finalen er Elsie Bay med låten “Death Of Us”. Sannsynligheten for at du har hørt stemmen til 25 år gamle Elsa Søllesvik før er stor, allerede som 17-åring fikk hun sitt gjennombrudd med pop-suksessen Elsa & Emilie. For låtskriveren fra Haugesund var dette starten på en reise som skulle lede til blant annet By:Larm, P3-listing, Lindmo & VG-lista. Nå står Melodi Grand Prix 2022 for tur, hvor Elsa lanserer sitt soloprosjekt Elsie Bay. “Det å lansere soloprosjektet mitt gjennom MGP er veldig spennende. Det er noe helt nytt for meg, som aldri har vært med på noe lignende før. En blanding av gøy, nytt, stort og litt skummelt. Dette er også første gang jeg gir ut noe alene, og det er en stund siden jeg ga ut noe sist, så jeg gleder meg veldig!” - Elsie Bay Hør låten HER. Elsie Bay opptrer i delfinale 1, som går av stabelen på NRK1 lørdag 15. januar kl. 19.50. Som artist skriver Elsa alle låtene sine selv,

Ny musikk fra The Weeknd, Halsey, TIX, Sebastian Zalo, Paula Jivén og Lise Davidsen!7.1.2022 10:00:00 CET | Pressemelding

The Weeknd ute med nytt album "Dawn FM" Mandag 3. januar ble surprisesluppet en extended versjon av Halseys nyeste album If I Can’t Have Love, I Want Power som ble sluppet i august 2021, med en bonussporene People Disappear Here og Nightmare Reprise. Albumet, som er produsert av Trent Reznor og Atticus Ross, gikk til #1 på Billboard og #9 på den norske albumlista og er Grammynominert for beste alternative album. Albumet har også blitt kåret til et av 2021s beste album av flere medier, blant andre The New York Times, Rolling Stone, Vulture, NME, Billboard med flere. Hortensgutten Sebastian Zalo foreviger sitt minne av bestevennen Benjamin Ruud i hans kommende EP «Vi som skulle bli gamle menn» som er tilgjengelig fra 28. januar. Historien som fortjener tid til å fortelles presenteres allerede med første låt i dag «Hull i mine Levis». Inneværende år kan på mange måter oppsummeres som Sebastian sitt gjennombruddsår med nominasjoner hos både Spellemann og P3 Gull, som konkluderes i å lage t

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom