Nofima

Industripartnere ønskes: Forbrukere som innovatører for bærekraftig mat

Del

Er du en matprodusent som vil være med i et forskningsprosjekt med mål om å utvikle suksessrike bærekraftige matprodukter? Ta kontakt med Nofima!

Foto/cc: Camylla Battani/Unsplash
Foto/cc: Camylla Battani/Unsplash

Utvikling av vellykkede matprodukter krever forståelse om hva forbrukere virkelige vil ha.

Klassisk produktutvikling involverer forbrukere i undersøkelser og produkttesting med mål om bekreftelse av bedriftens produktideer og konsepter. Ved å involvere forbrukerne inn i innovasjonsarbeidet øker fokus på forbrukerbehov, og utnyttelse av kunnskap og kreativitet fra flere blir mulig.

Dette kan være et konkurransefortrinn fordi produktene og tjeneste som utvikles treffer bedre. Slike tilnærminger er imidlertid lite tilgjengelige eller svært sjelden utnyttet i matindustrien i dag.

Bærekraft og helse som innovasjonsdrivere

Bærekraft og helse blir stadig viktigere for forbrukernes valg av mat. Forbrukerne vil vite hvor maten kommer fra, hvordan den produseres og at den er bra for seg selv og miljøet. Tilbud og etterspørsel etter plantebasert sunn mat øker.

Samtidig er det store deler av befolkningen som ikke oppfatter behovet for å endre matvaner eller som opplever barrierer for endring. Hvordan skal vi nå frem til disse med sunnere og mer bærekraftige alternativer.

Hva er din bedrifts spesifikke utfordring som vi skal jobbe sammen om i dette prosjektet? Ta kontakt med Antje Gonera, seniorforsker og leder for innovasjonsprogrammet InnoFood.

Nøkkelord

Kontakter

Seniorforsker Antje Gonera, antje.gonera@nofima.no, mobil: 400 75 077

Bilder

Foto/cc: Camylla Battani/Unsplash
Foto/cc: Camylla Battani/Unsplash
Last ned bilde

Om Nofima

Nofima
Nofima
Postboks 6122 Langnes
NO-9291 Tromsø

77 62 90 00http://nofima.no

Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.

Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.

Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Alta, Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.

Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 370 ansatte.

Følg saker fra Nofima

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nofima

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom