Industri Energi

Industri Energi krever rask utbygging av mer kraft og mer nett

Del
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi, forlanger utbygging av mer kraft og mer nett, så fort som mulig etter at Energikommisjonen presenterte sin rapport onsdag morgen.

– Strømforbruket vil øke mye, samtidig er det planlagt alt for lite ny kraftproduksjon de nærmeste årene. Vi kan gå mot kraftunderskudd og det er en helt uakseptabel situasjon, tordner forbundsleder Frode Alfheim.

Han er ikke overrasket over konklusjonen i rapporten.

– Energikommisjonen bekrefter det Industri Energi har sagt for døve ører i årevis: skal vi bruke mer strøm må vi produsere mer strøm. Nå som vi har fasiten på bordet er det bare for kraftselskapene å få spaden i jorda og for myndighetene å gjøre alt de kan for å tilrettelegge, sier han.

Alfheim minner også om at Industri Energi lenge, og gjennom skiftende regjeringer, advarte mot kraftbransjens iver etter å bygge utenlandskabler.

Les mer på industrienergi.no

Nøkkelord

Kontakter

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom