IMDi

IMDi lanserer filmer om homofili på arabisk og somali

Del

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) lanserer i dag en rekke filmer på arabisk og somali. Hensikten er å gi skeiv ungdom med flerspråklig bakgrunn redskaper til å snakke om sin egen identitet og egne rettigheter på en måte som ikke oppleves nedlatende eller skamfullt.

- Vi er stolte av å kunne bidra til en inkluderende Pride-feiring gjennom å ha filmene med i den digitale paraden, sier Liber Rieber-Mohn, IMDis direktør.

Filmene er et samarbeid med Skeiv Verden og lanserer bedre og mer inkluderende måter en kan snakke om homofile, lesbiske, bifile og transpersoner på arabisk og somali. Produktene er kvalitetssikret av tolker og testet i referansegrupper med målgruppen.

- Vi vet at holdningene knyttet til skeive henger etter i en del grupper i det norske samfunnet. Skeive personer med somalisk- eller arabiskspråklig tilknytning kan oppleve at ordene som brukes for å omtale homofile, lesbiske, bifile og transpersoner er preget av fordommer og stereotypier. Ingen bør akseptere at de eneste tilgjengelige begrepene om seg selv er nedlatende og respektløse, sier Rieber-Mohn.

Bakgrunn
Rapport IMDi bestilte fra Fafo i fjor viser konservative holdninger til homofili i deler av det norsk-somaliske miljøet: https://www.fafo.no/images/pub/2019/20698.pdf 

Mer info om kampanjen med filmer finner du her: https://www.imdi.no/nora/skeive-begreper/ 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Kunnskapsdepartementet.

Følg saker fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom