FN-sambandet

ILO-sjefen, statsråder og toppene i arbeidslivet markerer ILOs 100-års jubileum

Del

- Kan trepartssamarbeidet overleve i et stadig mer globalisert arbeidsliv? Det er blant spørsmålene ILOs generaldirektør Guy Ryder, arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, utviklingsminister Dag-Inge Ulstein, og partene i arbeidslivet skal diskutere i Oslo på fredag.

FNs organisasjon for arbeidslivet, ILO, fyller 100 i år. Dette markeres i Oslo med en utstilling om ILOs betydning gjennom 100 år, etterfulgt av konferanse og paneldebatt på Nobels Fredssenter. 

Guy Ryder åpner ILO-utstillingen 20/9 klokken 11:30. Utstillingen vil stå på Stranden på Aker Brygge mellom Fjordalléen og Riggergangen i 2 uker. Utstillingen skal senere i høst settes opp flere andre steder i Norge sammen med et undervisningsopplegg for skoleelever.

Jubileumskonferansen finner sted på Nobels Fredssenter i Oslo, fra klokken 12.30 til 15.30. Stedet for konferansen er valgt siden det også er 50 år siden ILO ble tildelt Nobels fredspris. Det er begrenset plass på konferansen, så ta kontakt om dette er av interesse.

På jubileumskonferansen vil tidligere programleder i NRK, Christian Borch, lede en panelsamtale om ILOs betydning for Norge, og Norges betydning for ILO - før, nå og i møte med fremtidens utfordringer. Det blir innlegg fra Guy Ryder og Anniken Hauglie. Fremtidens arbeidsliv, trepartssamarbeidet og Norges arbeid internasjonalt for å sikre et anstendig arbeidsliv er noen av temaene i panelsamtalen der Hans-Christian Gabrielsen (LO), Ole Erik Almlid (NHO), Ragnhild Lied (UNIO), Bente Stenberg-Nilsen (KS), Kari Sollien (Akademikerne), Anne-Kari Bratten (Spekter), Erik Kollerud (YS), Ivar Horneland Kristensen (VIRKE) og Dag-Inge Ulstein (UD) deltar.

Det er den norske ILO-komiteen som står bak ILO-jubileumsprosjektet, med FN-sambandet som prosjektkoordinator.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.