EL og IT Forbundet

IKT-meklingen - Løfter de med lavest lønn.

Del

En solid minstelønnsøkning ble resultatet etter at partene i IKT-overenskomsten kom til enighet under meklingen i natt.

Vi burde ha kommet til enighet under forhandlingene. Når vi først måtte til mekling er vi fornøyd med å ha kommet i mål gjennom en god skisse fra mekler, sier Torbjørn Sundal som ledet meklingen for EL og IT Forbundet.

Minstelønnsøkningen ble på 8.69 kroner per time, det utgjør i underkant av 17.000 kroner i året.

Vi har også fått etablert en laveste minstelønnssats for de ansatte som ikke var omfattet av dette tidligere, forklarer Sundal, som legger til at det også gis et generelt tillegg på 0.50 kroner per time.

Et annet viktig punkt i skissen, var etableringen av avtalerett på plassering av arbeidstid. Det innebærer at det skal inngås avtale mellom bedriftene og tillitsvalgte om inndelingen av eksempelvis arbeidstid, fleksitid og pauser.
Rutiner for hjemmekontor skal også utarbeides sammen med de tillitsvalgte.

Den teknologiske utviklingen har gått raskere enn moderniseringen av arbeidsvilkårene til de ansatte. Dette resultatet er ett skritt i riktig retning, og et grunnlag vi skal bygge videre på. Derfor har også et enstemmig forhandlingsutvalg godtatt skissen, og oppfordrer medlemmene til å stemme ja under uravstemningen, sier han.

Fristen for uravstemningen blir 30. oktober.

Kontakter

Bilder

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom