IKEA

IKEAs nye navnekatalog er her

Del

I etterkant av pandemien har vi sett både mangel på råvarer og utfordringer med leveringstider, men i Norge er det i det minste ingen mangel på barn. Nå vil IKEA hjelpe nybakte foreldre med å finne navn til barnet sitt.

I etterkant av pandemien har vi sett både mangel på råvarer og utfordringer med leveringstider, men i Norge er det i det minste ingen mangel på barn. Nå vil IKEA hjelpe nybakte foreldre med å finne navn til barnet sitt.

I Norge ble det i 2021 født nesten 3000 flere barn enn året før, som er en økning på over fem prosent, og det byr på utfordringer med å finne unike navn.

For nybakte foreldre er det mye som skal klaffe. Noen velger å oppkalle barnet etter familiemedlemmer- kanskje er det en tradisjon i familien at alle gutta heter det samme? Mange er også på utkikk etter et unikt navn som få andre har, eller så venter man til barnet er født for å se hvilket navn som passer. Felles for de fleste er at man bruker mye tid på å finne det perfekte navnet.  

IKEA har siden 1948 valgt å benytte navn istedenfor artikkelnummer på produktene sine, og har etter alle disse årene opparbeidet seg en stor «katalog» å plukke fra og som kan være til hjelp når nybakte foreldre skal finne navn.

Viste du at det i Norge er 144 mennesker som heter Billy og i 2020 var det 33 barn som fikk navnet Ivar? Emma er på topplistene og det finnes over 13 000 som heter det i Norge. Eilert er det færre av, mens Remi er det over 1500 som heter- det er et navn som benyttes som både jente- og guttenavn.

Nå vil IKEA hjelpe foreldre med å finne drømmenavnet, og derfor har vi satt sammen en navnebank på over 800 potensielle barnenavn og gjort dem tilgjengelige på IKEA.no.

Her kan gravide og nybakte foreldre finne inspirasjon og forslag til navn for det viktigste mennesket i livet.

Velkommen babyboom!

Se filmen her

Kontakter

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom