IKEA

IKEAs hjemlevering blir grønnere

Del

Stadig flere ønsker å få varene levert hjem på døra. Nå vil IKEA bruke elektriske varebiler for hjemlevering i Oslo-området.

Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge, er svært fornøyd med at el-varebilene er på veien.
Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge, er svært fornøyd med at el-varebilene er på veien.

– IKEA har forpliktet seg til kun å bruke elektriske eller andre nullutslippskjøretøy til hjemleveranser, leiebiler og interne transporter innen 2025. I Norge håper vi å komme dit enda raskere – at disse elektriske varebilene nå er på veiene viser at vi er i rute, sier Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge.

De to første el-varebilene er allerede i drift på Slependen og Furuset. Bilene er av merke Saic Maxus og Volkswagen e-crafter og har en rekkevidde på 200 km. Ved varehusene har IKEA montert hurtigladere i tilknytning til lasterampen. Slik kan bilene lade, samtidig som de blir lastet.

– Varetransporten må bli elektrisk. Det er bra for lommebok, bunnlinja og miljøet. Folk handler på nett, mange har ikke bil i byen, og når møbler handles er det kjekt å få dem levert. Da er det viktig at transporten skjer uten utslipp. Jeg er glad for at bedrifter i og rundt Oslo slik som IKEA, tar ansvar og går foran. Oslo kommune har et godt samarbeid med næringslivet og har flere støtteordninger for bedrifter som vil over på elektrisk transport, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel.

Elektrisk fremtid

Netthandelen øker for IKEA og flere av kundene som besøker varehusene ønsker å få varene levert hjem. Nå har IKEA utfordret Bring til å være med på den grønne reisen.

– For oss i Posten og Bring er det spennende å samarbeide om grønne løsninger sammen med IKEA. Det er også spennende at teknologien på el-drift av større varebiler har kommet så langt og blitt så driftssikre. Vårt mål er at vi skal benytte kun fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Det er ambisiøst, og derfor er det viktig å finne gode løsninger i fellesskap med våre kunder, sier Hege Sagplass, miljøansvarlig i Posten Norge.

For IKEA er fremtiden elektrisk.

– I løpet av de neste årene vil vi kun bruke el-varebiler til hjemleveranser i Oslo, Bærum og Asker, og alle våre busser og leiebiler blir erstattet med alternativer som gir null utslipp. Målet er at all hjemlevering i landet skal være utslippsfri, forteller Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA.

I tillegg har IKEA installert hurtigladere for elbiler ved de fleste varehusene for sine medarbeidere og kunder, og de vil øke antallet ladestasjoner i takt med det stadig økende behovet.

Grønnere transport

Med urbanisering, digitalisering og fokus på bærekraft er ikke hverdagen slik den en gang var. IKEA er i endring, og har blant annet ambisjoner om å legge om til en sirkulær forretningsmodell. Målet er å være klimapositive innen 2030.

– Vi ser både et ansvar og en mulighet til å være i front i skiftet mot grønnere transport. Vi kan bidra med mindre utslipp og bidra til bedre miljøet i byene. Elektriske varebiler er et steg på reisen, sier Lennartsson.

Nøkkelord

Kontakter

IKEA: Anders Lennartsson, 482 05 863
Bring: John Eckhoff, 913 97 071

Bilder

Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge, er svært fornøyd med at el-varebilene er på veien.
Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge, er svært fornøyd med at el-varebilene er på veien.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no
IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 419 IKEA-varehus i 50 land i verden. 365 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av INGKA-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 783 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,1 milliarder ganger.
I Norge har IKEA syv varehus; ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom