IKEA

IKEA tar kunsten ned fra veggen i ny kolleksjon

Del

Den 12. april lanserer IKEA åtte nye tepper skapt av ledende formgivere og kunstnere fra hele verden. Kreativ leder for herrelinjen til Louis Vuitton, Virgil Abloh, er blant designerne som har laget et kunstverk – eller gulvteppe, om du vil.

IKEA har siden 2014 jobbet med samtidskunstnere fra hele verden for å gjøre god kunst tilgjengelig for alle, gjennom den årlige kolleksjonen «IKEA Art Event». I år har åtte av dagens hotteste designere skapt hvert sitt teppe for IKEA med unike og dristige uttrykk.

Kolleksjonen består av håndlagde tepper i ull og naturlige materialer skapt av kunstnerne Virgil Abloh, Craig Green, Filip Pagowski, Misaki Kawai, Noah Lyon, Chiaozza, Supakitch og Seulgi Lee. Alle teppene utenom teppet designet av Virgil Abloh vil være tilgjengelige på IKEA Slependen og Furuset.

Eksklusiv loddtrekning for IKEAxVirgil-teppe
For IKEAxVirgil-teppet vil det bli holdt en egen loddtrekning sammen med konseptbutikken YME, der du kan vinne muligheten til å kjøpe dette unike teppet.Virgil Abloh er, i tillegg til å være kreativ leder hos Louis Vuitton, grunnlegger av klesmerket Off-White.

– Det har vært enorm interesse for teppet til Virgil Abloh. Siden vi får inn så få her i Norge mener vi det mest rettferdige er å gjennomføre en loddtrekning. På den måten har alle like stor mulighet til å få tak i det, sier Jøril Korperud Johnsen, Interiørdesignsjef i IKEA Norge.

Abloh har designet et monokromt orientalsk-inspirert teppe med den ironiske teksten «Keep off» for IKEA. Ideen bak designet har vært å gi en kommentar til den tradisjonelle måten å behandle stuen som et «showroom» - heller enn et faktisk oppholdsrom. Designet gled rett inn hos YME, som byr på et kuratert univers av mote, kunst, interiør og design. De gjennomfører lignende loddtrekninger jevnlig med kolleksjoner som kommer i begrenset opplag.

– YME er den eneste forhandleren i Norge som selger klær fra Off White, og Virgil Abloh er en av de mest innflytelsesrike designerne i verden nå. Derfor syns vi det var utrolig gøy å bli spurt om å lansere teppet hans sammen med IKEA, sier daglig leder i YME, Kenneth Hjertum.

Egen kunstfilm med den norske dansegruppen The QuickStyle
For å lansere kolleksjonen i Norge har IKEA gitt den norske dansegruppen The QuickStyle utfordringen om å kombinere sin dansekunst med de spesialdesignede teppene. Resultatet har blitt en dansefilm, koreografert og filmet av dansegruppen selv på IKEA Slependen, hvor Suleman Malik, Bilal Malik og Nasir Sirikhan gir sin tolkning av årets Art Event-kolleksjon.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe litt annerledes til lanseringen. Gutta i The QuickStyle er det perfekte eksempelet på den nye generasjonen kunstnere, som kombinerer stilarter og kulturer fra hele verden i kunsten sin, forteller Jøril Korperud Johnsen.

Kunst som fungerer i hverdagen
Alle teppene i kolleksjonen kombinerer ulike måter tradisjonell vevkunst og håndverk med avantgarde mote, gatekultur og moderne design. Kunstverkene kunne sklidd rett inn på et kunstgalleri, men er laget av slitesterkt materiale som kan brukes som gulvtepper i hjemmet – hver eneste dag.

– Mange har en idé om at kunst er en skulptur, et oljemaleri eller noe som hører hjemme på museum. Med IKEA Art Event ønsker vi å demokratisere kunsten og gjøre den tilgjengelig for alle, forklarer Henrik Most kreativ leder i IKEA globalt.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

Pressevakten er tilgjengelig for alle medier. For kundehenvendelser, ta kontakt med IKEA kundeservice på telefon 915 02 340.

994 84 950pressesenter@ikea.com

Bilder

Dokumenter

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 3674 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet) og på Ringsaker. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom