IKEA

IKEA skal fase ut plast fra emballasje innen 2028

Del

I tråd med forpliktelsen om å bli klimapositive innen 2030, vil IKEA fase ut plast fra emballasje. Utfasingen vil skje stegvis. Vi starter med alle nye produkter som vil kutte plast i emballasjen innen 2025, og så vil eksisterende varesortiment kutte plast i emballasjen innen 2028.

Målet er å redusere plastavfall og å være i føresete for å utvikle emballasjeløsninger der kun fornybare og resirkulerte materialer brukes.

Emballasje er en nøkkelkomponent i vår forretningsmodell og er blant annet viktig for at IKEA kan ha rimlige priser. For å bekjempe plastavfall og forurensning har IKEA allerede redusert mengden plast som brukes i emballasjen betydelig. I dag er mindre enn 10% av det totale volumet av emballasjemateriale, som brukes årlig av IKEA, plast.

– Utfasing av plast i emballasje er det neste store steget på vår reise for å gjøre emballasjeløsninger mer bærekraftige, og for å redusere plastforurensning og utvikle emballasje fra fornybare og resirkulerte materialer. Skiftet vil skje gradvis i løpet av de kommende årene, og vi vil hovedsakelig fokusere på papir, da det både er resirkulerbart, fornybart og vanlig å resirkulere i hele verden, sier Erik Olsen, Packaging &Identification Manager i IKEA Of Sweden.

På årsbasis bruker IKEA over en milliard euro på ca. 920 000 tonn emballasje. Når vi nå beveger oss bort fra plast vil det kreve nye løsninger og tett samarbeid med produktutviklingsteam og IKEA-leverandører over hele verden. Plastemballasje kan forbli i enkelte deler av vårt matsortimentet der det er nødvendig for å sikre kvalitets- og mattrygghetsstandarder, i så fall vil plasten komme fornybare eller resirkulerte kilder.

– Å tenke utenfor boksen er en del av IKEAs dna, og emballasje er på ingen måte et unntak i den forbindelse. Å bevege seg bort fra plast vil uten tvil være en utfordrende oppgave i årene som kommer. Vi håper å stimulere til innovasjon og vi vil bruke vår størrelse og rekkevidde til å ha en positiv innvirkning på hele varehandelen og hele vår forsyningskjede, sier Maja Kjellberg, leder for emballasjeutvikling i IKEA of Sweden.

Nøkkelord

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom